Eerste thuiswedstrijd ODIK 1, 2 en A1

Op 5 september speelden de A1, ODIK 1 en ODIK 2 hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.
Het junioren achttal van Marco en Cor moest het opnemen tegen het sterke Synergo A1.
Het werd een ongelijke strijd.
Da's ook geen wonder als je weet hoeveel ervaren spelers van vorig seizoen naar de seniorenselectie zijn vertrokken.
Verdedigend zit het goed in elkaar, maar het scorend vermogen ontbreekt nog. In de 70 beschikbare minuten werd slechts 5 maal de korf gevonden.

Dat Synergo op 8 treffers werd gehouden mag als compliment voor deze jonge ploeg gelden.
Een aantal wedstrijdfoto's is hier te zien.

ODIK 2 maakte er weer een ouderwets spannende pot van.
De jonge honden van Herman kregen SDO 3 op visite.
Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter ruimte en bleven om en om scoren, waarbij de gasten uit Kamerik voortdurend op een minimale voorpsrong kwam, die vervolgens door de rood-witten weer teniet werd gedaan.

Met nog 14 minuten te spelen stond een veelzeggende 9-9 op het scorebord.
Maar toen was het Jochem die met een fraaie lay-up zijn ploeg op voorsprong zette.
Met nog 10 minuten te gaan maakte SDO de 10-10.
Maarten Ike werd kort voor tijd de matchwinner door uit een vrije bal de stand op 11-10 te zetten.
SDO dreigde nog wel gevaarlijk te worden, maar Marco greep in de verdediging subliem in, waarna ODIK de wedstrijd kon uitspelen.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

Tenslotte moest ODIK 1 aan de bak tegen KVA.
De Amstelveners bleken een maatje te groot voor de jonge en nog onvervaren ploeg van coach Harry Schut.
In het eerste deel van de wedstrijd kon ODIK best aardig meekomen, maar naar mate de tijd verstreek werd het krachtsverschil steeds duidelijker.

Dat verschil kwam mede tot uiting in het fysieke aspect. De grote sterke spelers van KVA heersten zowel verdedigend als aanvallend in de rebound. Daardoor moest ODIK het vaak van één- schots aanvallen hebben, terwijl de gasten veel meer gelegenheden creëerden om tot afronding te komen.

Dat de score ook aan hun kant beperkt bleef is toe te schrijven aan de hinderlijke wind en het sterke verdedigen van ODIK.
Via een tussenstand van 2-4 werd een ruststand van 6-11 bereikt.

In de tweede helft koost Harry voor "alles of niets" en wisselde 4 spelers.
Het effect daarvan bleef echter uit. Door de ruimte voorsprong viel de spanning bij de gasten weg en KVA begon steeds frivoler te spelen, tot frustratie van alles wat rood-wit was.
Op de 11-18 eindstand valt weinig af te dingen.
Een positief aspect was, dat zowel binnen als buiten het veld de stemming goed bleef. De spelers bleven er 100% voor knokken en het publiek bleef pal achter zijn geplaagde ploeg staan.
Met deze instelling moet het tij gekeerd kunnen worden!
Wedstrijdbeelden zijn hier te zien.