Pijnlijk verlies voor ODIK

Met hangende koppies, teleurgesteld en verslagen. Zo liepen de spelers van ODIK afgelopen zaterdag het veld af. De Barneveldse korfbalploeg leed een pijnlijke, maar terechte 13-20 nederlaag tegen Heerenveen.
“Ontzettend balen, maar we hebben verloren van een goede ploeg”, vertelde speelster Joska van de Kieft. “Na drie minuten was het eigenlijk al gebeurd. Er zat geen geloof in de ploeg, en het lukte ons de hele wedstrijd niet om die knop om te zetten.” Heerenveen nam meteen het initiatief. Binnen enkele minuten hadden de Barnevelders al een achterstand van 0-4 te pakken. Dit was het gevolg van onder andere drie vrije ballen waaruit de Friezen 100% scoorden. “Heerenveen was bijna op alle fronten beter. Wij hadden moeite met afronden en Heerenveen had veel lengte bij de mannen in de rebound. We raakten dus snel de bal kwijt”, vertelde coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen.

Niet alleen in lengte had Heerenveen overmacht, maar ook op het gebied van ervaring waren de bezoekers de bovenliggende partij. “Vooral het vak van Gilbert en Richard Punt liep tegen spelers die al jarenlang in de hoofdklasse spelen”, aldus Van Nieuwenhuijsen. Door blessures en werkverplichtingen is ODIK daarentegen genoodzaakt om steeds in een andere opstelling te spelen. “Het was een onbegonnen zaak”, meende de coach.

In plaats van volop de strijd aan te gaan, werd de achterstand van de rood-witten enkel vergroot. Het stond 6-11 met rust en al snel werd dat 6-14. Dit verschil bleef de rest van de wedstrijd op het scorebord. “We scoorden wederom te weinig”, gaf speler Benjamin Vos aan. Hier was de coach het mee eens: “Komende week zullen we hard trainen op het maken van doelpunten. Het is een kwestie van afronden. Kansen krijgen we genoeg, maar iedereen moet scoren.”

“De gebruikelijke veerkracht ontbrak en dan heb je tegen Heerenveen gewoon geen reële kans”, aldus voorzitter van de Jeugd Technische Commissie Rob Stolk. Hier is Vos het mee eens: “Volgende wedstrijd is een stuk strijd, geloof en beleving dat deze week miste belangrijk.” Ook aanvoerdster Willianne Davelaar heeft het oog al op volgende wedstrijd: “Gelukkig hebben onze concurrenten ook verloren, waardoor we het nog in eigen had hebben. We zijn het onszelf verplicht te laten zien dat in de overgangsklasse thuis horen, zonder dat er een beslissingswedstrijd aan te pas komt.”

Doelpuntenmakers ODIK: Willianne Davelaar 3x; Gilbert Punt 3x; Rutger Sloothaak 2x; Joska van de Kieft 2x; Benjamin Vos 1x; Luuk van de Kuilen 1x; en Marco Brussaard 1x.

Bron: Barneveldse Krant