ODIK 1 geen partij voor Heerenveen 1

Zelden speelde ons vlaggenschip zo'n zwakke en ongeïnspireerde wedstrijd als tegen het sterke Heerenveen. De Friezen knalden op volle kracht uit de startblokken en binnen een paar minuten keek ODIK al tegen een 4-0 achterstand aan.

Uit de eerste 3 vrije ballen scoorde Heerenveen 100%.
ODIK wist er vandaag nauwelijks iets goeds tegenover te stellen. Passes kwamen niet aan, rebounds werden verloren, schoten misten doel en, wat niet vaak gebeurt, de koppies hingen al snel op half zeven.
De gebruikelijke veerkracht ontbrak vandaag en dan heb je tegen Heerenveen gewoon geen reële kans.

Het is te makkelijk om de collectieve onmacht toe te schrijven aan het ontbreken van Luuk, als scheelt dat natuurlijk wel een grote slok op een borrel.
Bovendien zou je daarmee zijn vervanger Richard te kort doen.
Laatst genoemde was er letterlijk ziek van en spuugde, grauw van ellende, de verkeerd gevallen meloen over de reclameborden. Maar na een slokje water speelde hij toch weer verder en scoorde later ook nog een fraaie éénhandige doorloopbal.

Over Luuk gesproken, zijn blessure lijkt sneller te genezen dan was voorspeld.
Dat bood coach Van Nieuwenhuijsen de gelegenheid om hem op deze laatste thuiswedstrijd een kwartiertje speeltijd te geven.
Bovendien kon hem daardoor een publiekswissel worden gegund, want hij speelde zijn laatste wedstrijd in het rood-wit.
Zus Floor ving hem op en drukte hem een bos bloemen in de handen.

Dat was het dan wat Luuk betreft.
Het einde van een tijdperk.
Natuurlijk wensen we hem veel succes bij KV Wageningen, maar het blijft moeilijk voor te stellen dat deze ras-ODIKKer volgend seizoen niet meer op het ODIK veld is te bewonderen.

Aanvoerdster Willianne bedankte ook nog de vertrekkende coach Jan Willem van Nieuwenhuijsen, teambegeleider Erik Timmerman en zijn vrouw Conny voor de bewezen diensten aan ODIK 1.

O ja, de uitslag. Gauw vergeten, het werd 13-20
Nog wat plaatjes kijken? Dat kan hier. t