ODIK C2 klopt kampioen Meeuwen.

Met nog 2 speelrondes voor de boeg had Meeuwen C3 een voorsprong van 5 punten op zijn naaste belagers; ODIK C2 en Spirit 3. De Puttenaren mochten zich dus al vóór de wedstrijd tegen ODIK op 9 mei kampioen van de 4e klasse G noemen.

De uitwedstrijd was door de ploeg van coach Lydia met 5-2 verloren.
In die wedstrijd werden de ODIK spelers behoorlijk geïntimideerd door het enorme fysieke overwicht van Meeuwen.
Er lopen daar een paar enorm grote heren en dames tussen, die het rondspelen van de bal door ODIK vrijwel onmogelijjk maakten.
Ook in de rebound waren ze ons met gemak de baas, zonder zelfs maar te hoeven springen. De foto hiernaast spreekt boekdelen!

Deze keer moest het beter kunnen!
Korfbaltechnisch en tactisch heeft ODIK namelijk gewoon véél meer in zijn mars dan Meeuwen.

De opdracht was dus om een hoog loop- en baltempo te hanteren, zodat Meeuwen niet de gelegenheid zou krijgen om de balcirculatie te verstoren.
Die opdracht werd prima uitgevoerd en ODIK liet De Meeuwen lekker achter de feiten (en de bal) aanlopen.

Aanvallend was er veel variatie te zien, met even en oneven 2-2, omzettingen van oneven naar even, veel snelheid en schoten op het goede moment.
Verdedigend zat het ook goed in elkaar. In de grote ruimte werden de ballijnen goed onder druk gezet en in de kleine ruimte werd er prima aangesloten en waar nodig overgenomen.
Meeuwen moest zich daardoor noodgedwongen beperken tot afstandschoten, die mede door de straffe wind voornamelijk lucht raakten.

Je kon er dus op wachten; ODIK kwam op voorsprong en wist die uitstekend vast te houden.
Vier keer werd de mand gevonden, terwijl Meeuwen maar één keer scoorde en dat ook nog door een volkomen verdwaald afstandschot.

Coach Lydia en de trainers Cor en Rob konden trots zijn op hun ploegje. Nou ja, ploegje, zeg maar gewoon ploeg, want de C2 heeft 12 spelers, waardoor er voortdurend gewisseld moet worden om iedereen ongeveer evenveel speeltijd te geven.
Als de laatste uitwedstrijd, tegen Dindoa, in winst kan worden omgezet, eindigt onze C2 deze competitie op een keurige 2e plek.

Na de wedstrijd stonden er in de kantine "ODIK-schalen" en limonade op het menu en toen de patatten verorberd waren ging de C2 in groepjes van 4 op pad voor een fietspuzzelrit.
Vragen beantwoorden, foto's raden, voorwerpen opzoeken, het was een hele klus, maar ook erg gezellig.
Halverwege werd er in huize Hartkamp op koek en limonade getracteerd.
Tegen half vier was iedereen weer terug en werden de resultaten doorgenomen.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.
Voor een sfeerimpressie van de fietspuzzeltocht kan je kijken bij de fiets-foto's .