ODIK 2 zet ongeslagen serie ook op het veld door

Na een ongekend succesvol zaalseizoen waarin ODIK 2 ongeslagen kampioen werd (blijft genieten om dit te kunnen schrijven!), presteren de jonge honden nu ook op het veld bijzonder goed. De eerste 4 wedstrijden werden allemaal omgezet in winst waardoor het 2e zich geheel onverwacht weer meldt aan de bovenkant van de ranglijst. Tijd voor een nieuwsbericht, want deze toppers verdienen het om in de schijnwerpers te staan!

De eerste wedstrijd van de tweede veldhelft was direct een pittige. Tegenstander en toenmalig koploper De Walden leek namelijk onbedreigd op de titel af te stevenen. Daarbij kwam dat ODIK door de verre reis geen reserves beschikbaar had en het dus met de 8 basisspelers moest doen. Gelukkig was daar wel Henk de Rooy, als teambegeleider toegevoegd aan het sterrenensemble van ODIK 2.

Waren het zijn mandarijntjes? Of is ODIK 2 gewoon echt beter geworden dit seizoen? Er werd gespeeld alsof we tegen een middenmotor speelden en vlot en gemakkelijk pakten we een voorsprong van vijf punten. Pas in de laatste twintig minuten kwam De Walden beter in de wedstrijd, maar de toppers van ODIK 2 speelden de wedstrijd als een geroutineerd team uit. Met een mooie 12-14 overwinning werd de lange reis terug naar Barneveld ingezet, een mooi begin van het tweede veldhelft!

Ook de tweede wedstrijd beloofde niet gemakkelijk te worden. Hoewel Haring 2 op de ranglijst niet heel hoog staat wisten ze in de uitwedstrijd een puntje van ons af te snoepen. Daarnaast is deze ploeg in de zaal gepromoveerd naar de 1e klasse, dus dat beloofde een pittige strijd te worden. De praktijk bleek echter heel anders. Tot 6-4 kon Haring in het spoor blijven van het 2e, daarna liepen we vlot uit naar 17-4. Het laatste kwartier hebben we het dan maar niet over, want Haring mocht de stand nog draaglijk maken. De 17-9 leverden echter wel de volle twee punten op!

Vervolgens weer een verre uitreis, naar Harkema ditmaal. Harkema speelt op kleine velden die zijn gemaakt op een voetbal kunstgras veld. Weer even wennen voor onze jonge toppers. De gemiddelde leeftijd lag deze wedstrijd echter bijzonder hoog met Herman en Rick als basisspelers. Maaike viel na 15 minuten al in en dat zorgde voor de hoogste gemiddelde leeftijd van het seizoen. Daar kon onze jonge 4e invalster Melissa (ook vanaf het beginsignaal) niets aan veranderen. Een flink aangepast team dus door blessures en ziekte, maar de ODIK trein is niet te stoppen. Met een klinkende 8-18 zege vertrokken we weer uit Friesland. Herman, Rick, Maaike, Melissa en Erwin nogmaals bedankt dat jullie mee zijn gegaan!

Met de vierde tegenstander, Vlug & Vaardig hadden we nog een appeltje te schillen. Deze ploeg werd in de zaal kampioen en wist op het veld in eigen huis te winnen van ODIK. Inmiddels was het team nog maar iets verder verjongd en met Cees als nieuwe heer spelen we inmiddels met 4 spelers die nog de juniorenleeftijd hebben. Alle goede bedoelingen tegen V&V ten spijt, het werd een wedstrijd waarin we voor elke meter moesten knokken. De eerste helft stonden we wel steeds op voorsprong, maar in de 2e helft nam Vlug & Vaardig het initiatief over. Er werd stug achterverdedigd en ODIK moest hard werken voor de doelpunten. Gelukkig werd dit harde werken beloond, Lydia toonde zich een ware aanvoerster en sleepte in de slotminuten de overwinning binnen voor ODIK 2. De laatste aanval werd geroutineerd uitgespeeld en met een 14-13 eindstand mochten wij een nieuwe overwinning aan ons puntentotaal toevoegen!

De laatste competitienederlaag dateert inmiddels van 11 oktober 2014 (thuis tegen ASVD) en doordat de andere topploegen in onze poule allemaal punten tegen elkaar verspelen doen we drie wedstrijden voor het einde van de competitie nog volop mee in de kampioensstrijd. Ons programma is erg zwaar (Oost Arnhem uit, H’veen thuis en ASVD uit) maar alles is dus nog mogelijk. Heerenveen lijkt de torenhoge favoriet, maar hebben de toppers van ODIK 2 niet al vaker verrast dit seizoen..?

Hoe de laatste drie wedstrijden ook zullen lopen, het moge duidelijk zijn dat ik echt beretrots ben op deze toppers. Ongeachte de uitslagen in de resterende wedstrijden draaien we een super seizoen en nog belangrijker; iedereen speelt met plezier en is bereid voor elkaar te werken. Het plezier wat jullie uitstralen zorgt er voor dat ik als jullie trainer/coach het hele seizoen al sta te genieten langs de lijn! Bedankt hiervoor en laten we zorgen dat we dit nog een paar weken volhouden met zijn allen. Wie weet waar het ons dit seizoen nog kan brengen…

Marcel

KNKV Reserve 2e Klasse D