ODIK 1 - KVZ 1

En april doet wat het wil...
Nou, dat werd weer eens duidelijk op 25 april, toen ODIK 1 aantrad tegen KVZ 1. Gedurende een groot deel van de wedstrijd viel er een verkleumend druilregentje op het sportcomplex Oosterbos. De toch al niet in grote getalen opgekomen supporters zochten voor een deel hun toevlucht in het clubhuis of onder het afdak.

Voorwaar geen prettige omstandigheid voor een middagje veldkorfbal.
Het belang van de wedstrijd was er niet minder om; in de strijd tegen de drager van de rode lantaarn moesten punten worden gepakt om met een gerust hart het slot van de competitie in te gaan.

Eén ding werd al snel duidelijk: KVZ was niet naar Barneveld gekomen om de punten cadeau te doen. De Zutphenaren vochten als leeuwen en beschikken bovendien over een aantal grote, sterke en zuiver schietende spelers, waardoor ODIK zijn tegenstander geen moment de wil kon opleggen.
In tegendeel, het grootste deel van de wedstrijd moets ODIK alle zeilen bij zetten om in het spoor van KVZ te blijven.

Het gemis van de geblesseerde topschutter Luuk was pijnlijk voelbaar. Zijn vervanger Maarten Ike speelde een puike wedstrijd, maar haalde bij lange na niet het gebruikelijke schotpercentage van Lucky Luuk. Trouwens, wie kan dat wel?

Bij een ruststand van 11-12 was er nog van alles mogelijk.
De tweede helft leek in veel opzichten op het eerste deel. ODIK probeerde zich aan KVZ vast te klampen, maar bleef aan de verkeerde kant van de score.

Een kwartier voor tijd werd Yasha naar de kant gehaald. Geblesseerd? Moe gestreden? Nee, een publiekswissel.
Het bleek de laatste thuiswedstrijd van Yasha te zijn. Een feit dat in ieder geval bij uw fotograaf onbekend was, waardoor deze gebeurtenis niet op de Yasha toekomende manier kon worden vastgelegd.
Oké, zelfs haar rug is fraai, maar deze topspeelster uit eigen kweek verdient het toch wel om wat prominenter in beeld te worden gebracht.

Malou toonde zich een waardig vervangster, maar kon, evenmin als de later ingebrachte Manon, het tij niet meer keren. In de laatste minuten liep KVZ zelfs nog verder weg.
De uitslag van 15 - 20 geeft een wat vertekend beeld, maar hoe dan ook, ODIK bleef met lege handen achter.

De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.