ODIK 4 wint streekderby

In de 3e klasse K van ODIK 4 is het dringen geblazen. Het verschil tussen de subtop en de staart bedraagt slechts 4 punten. De wedstrijd van ODIK 4 tegen streekgenoot Dindoa 4, op zaterdag 18 april, moest gewonnen worden om niet in de gevarenzone terecht te komen.

Echt lekker korfbalweer was het niet, want er waaide een stevige wind schuin over het veld. Op een hoge score hoefden we dus niet te rekenen.

Mede door de lastige wind waren er nogal wat afvallende ballen, waarbij een goede rebound van belang is.
In dat opzicht was ODIK zijn opponent uit Ermelo de hele wedstrijd de baas.
In het ene vak waren het met name Jordi en Jos die heer en meester waren in de paalzone. In het andere vak lieten met name Remco en routinier Marinus zien wie er de baas was.
Menig aanval van Dindoa werd door deze rebouders afgebroken en in de ODIK-aanval konden daardoor vele herhalingen worden uitgevoerd.

In het scoreverloop waren de rood-witten de hele wedstrijd leidend, zonder dat Dindoa echt afgeschud kon worden. Vooral de trefzekere Diana wist op belangrijke momenten haar ploeg op het goede spoor te houden.

Bij de stand 8-6 blies de grijze eminentie in zijn groene shirt voor de laatste keer en de 2 punten waren voor ODIK. Een (voorlopige) gedeelde 4e plek is daarvan het gevolg.

Enkele foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.