Joska matchwinner tegen Hoogkerk

Het is spannend in de middenmoot van de Overgangsklasse A. De ploegen van ASVD, Sparta (Zw), Hoogkerk en ODIK zitten elkaar daar behoorlijk op de hielen. Degene die afhaakt komt al snel in de gevarenzone, waar KVZ en Heerenveen op dit moment verkeren. Aleen al om die reden was het van belang om in de wedstrijd op 4 april tegen het Groningse Hoogkerk punten te pakken.
De weersomstandigheden werkten niet echt mee. Er blies een harde, gemeen koude wind over het veld, waardoor vooral de schutters behoorlijk in hun acties beperkt werden.

In de eerste helft had ODIK, dit keer met Joska in de basis, de wind pal tegen. Daardoor moesten de aanvallen vooral in de kleine ruimte achter de korf worden opgezet.
Hoogkerk kwam al snel op voorsprong en wist die tot de rust ook vast te houden (7-8)

De invloed van de straffe wind kwam ook in de tweede helft tot uiting.
Niet alleen omdat het publiek langs de lijn langzaam blauw begon te kleuren, maar vooral doordat ODIK nu veel meer ruimte had om zijn aanvallen goed op te bouwen.
En Hoogkerk werd gedwongen om zijn toevlucht in de beperkte zone achter de paal te zoeken.

Dankzij een door Luuk benutte stip kwam ODIK voor het eerst op voorsprong (9-8).
Maar de Groningers beten zich vast en wisten ODIK knap te blijven volgen.
Via 10-10, 11-11 (11 minuten voor tijd) en 12-12 braken 3 tumulteuze slotminuten aan.

In de gedenkwaardige zaalwedstrijd van 15 maart tegen Excelsior had de rood-witte hoofdmacht al aangetoond sterk en veerkrachtig te zijn als het om "de dood of de gladiolen" gaat. Zou het ook nu weer lukken?

Luuk bracht het verkleumde publiek in vervoering door twee minuten voor tijd de 13-12 er in te schieten.
Maar Hoogkerk had zijn antwoord klaar en kwam langszij.

Het één-minuut-vingertje van de goed leidende scheidsrechter was al opgestoken en een puntendeling leek onafwendbaar.
In de allerlaatste aanval werd Joska door de net voor Rutger ingevallen Richard aangespeeld.
Haar positie, haaks op de wind, was verre van ideaal, maar Richard doet als rebounder niet onder voor zijn broer Gilbert, dus Joska waagde het er op. En terecht, want de bal doorboorde de mand!
Aan die 14-13 stand kon Hoogkerk niks meer veranderen, want het eindsignaal klonk en ODIK had de volle winst op zak.
ODIK klimt daardoor naar de (met Sparta gedeelde) 4e plek.

De wedstrijdbeelden zijn te zien in het album Hoogkerk.