ODIK laat belangrijk punt liggen

De degradatiezorgen voor ODIK zijn het afgelopen weekend alleen maar toegenomen. De Barneveldse korfballers lieten een belangrijk punt liggen in de race om lijfsbehoud in de overgangsklasse. Het duel met De Meervogels eindigde onbeslist: 23-23. 
 
,,Het was een ontzettend spannende wedstrijd die we hadden moeten winnen. Maar we hadden ook zomaar kunnen verliezen, dus in die zin is het reëel dat we gelijk hebben gespeeld", aldus coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen. In de eerste helft toonden de Barneveldse korfballers zich heer en meester. Het tempo lag hoog en er werd zuiver geschoten. De hoofdmacht leek geïnspireerd door ODIK 2, dat vlak voor de kraker tussen ODIK 1 en De Meervogels kampioen was geworden. De titel leek een positieve uitwerking te hebben op het spel van het eerste. Halverwege stond het 13-9. 
In de tweede helft had ODIK moeite om de scherpte te bewaren. De Barnevelders faalden in de afronding en door een tekort aan reboundkracht waren de aanvallen van korte duur. De Meervogels pakten hun kans en wisten het gat te dichten. Ook de scheidsrechter deed van zich spreken. Zo hield hij de spelers van De Meervogels twee gele kaarten voor.
Vanaf 19-19 vielen de doelpunten om en om. In de Veluwehal, waar de strijd zich voltrok, volgden de toeschouwers de strijd met ingehouden adem. Het stond 23-23 met nog slechts 45 seconden op de klok. ODIK kreeg een volledige aanval tot haar beschikking, maar benutte die niet. De aanval werd overgenomen door de bezoekers, die nog 20 seconden hadden voor het winnende doelpunt. Zonder resultaat. Het eindsignaal klonk en de punten werden verdeeld. 
Ondanks het gelijkspel hebben de Barnevelders hun lot nog steeds in eigen handen. Een overwinning op Tempo volgende wedstrijd is voldoende voor ODIK om degradatie te voorkomen. Bij een gelijkspel zijn de rood-witten afhankelijk van de resultaten van de andere ploegen. ,,Komende week gaan we gewoon rustig trainen. Het is belangrijk dat we met een fit team aan de start verschijnen en dan gaan we voor de winst", aldus van Nieuwenhuijsen.  

[Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 9x; Gilbert Punt 5x; Rutger Sloothaak 4x; Malou Knibbe 3x; Marco Brussaard 2x; en Daniëlle Jansen 1x.]

Bron: Barneveldse Krant
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen