ODIK 2 met ruime zege naar kampioenschap!

Nadat vorige week al een klein feestje werd gevierd nadat de aanval van Spirit was afgeslagen mocht de champagne nu ook officieel worden ontkurkt. Met een eclatante 25-10 overwinning op Oranje Zwart is er geen ruimte meer voor twijfel; ODIK 2 is de terechte kampioen!

Doordat Marco dit weekend zijn basisdebuut maakte in ODIK 1 hoefde coach Marcel geen lastige keuze maken door iemand teleur te stellen met een reservebeurt in de kampioenswedstrijd. Hierdoor startten Richard, Jochem, Lydia en Joska in de eerste verdediging en mochten Ard, Maarten, Manon en Janneke proberen om de eerste Barneveldse voorsprong op de borden te zetten.

Daar hadden zij slechts 1 aanval voor nodig, Maarten benutte een vrije bal en zo kwam de wedstrijd vlot op gang. Het arme Oranje Zwart werd slachtoffer van de Barneveldse dadendrang en kwam haar eerste aanvallen niet eens tot een schotpoging. ODIK denderde voort en via treffers van Ard (2), Jochem (2), Janneke (2), Maarten en Richard was de tussenstand na nog geen 20 minuten spelen al 9-2.

Scherp blijven was het devies, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft bleek hoe moeilijk het is om in een gewonnen wedstrijd toch gefocust te blijven. De scherpte verdween, aanvallend werd op een te laag tempo gespeeld en verdedigend werden hier en daar wat steekjes laten vallen. Oranje Zwart kon hierdoor vlak voor rust terug komen tot 10-5. Het was Jochem die zijn sterke eerste helft bekroonde met een welbekende tutti frutti bal en zo de ruststand op 11-5 kon zetten.

Het rustsignaal kwam dus op een goed moment voor de matadoren van ODIK 2. Ondanks dat het kampioenschap wel in de pocket zat wilde de ploeg erg graag een leuke kampioenswedstrijd spelen, en niet één die als een nachtkaars uitging. Afgesproken werd om minimaal ons doelpuntenrecord van 21 stuks te evenaren en verdedigend de druk op de Zwolse aanvallers weer te verhogen tot een maximum.

Helaas was het direct in de eerste Zwolse aanval weer raak, er werd te veel ruimte gegeven voor het afstandsschot welke op twee beentjes kon worden ingegooid. Dit bleek echter een incident en direct na de tegentreffer zette ODIK 2 aan om vervolgens 12 goals op rij te maken! De tussensprint van 11-6 naar 23-6 in iets meer dan 20 minuten zegt genoeg over de toppers van ODIK 2. De ene aanval was nog mooier dan de andere en de Zwollenaren hadden niets te vertellen in deze Barneveldse gala show. Zelfs toen één Oranje Zwart ging achterverdedigen had ODIK het vermogen om toch tot aantrekkelijk en vlot aanvalsspel te komen.

Tekenend voor het hechte teamgevoel was dat tijdens deze sterke fase bewust werd gezocht naar de dames, die deze wedstrijd vooral in de steun terug waren te vinden door het overwicht dat de mannen in de 1-1 hadden. Toen er echter een ruime voorsprong op het scorebord stond werd het spelpatroon omgegooid in een poging om iedereen op het scoreformulier te krijgen. Dat ODIK 2 over alle schijven kan scoren werd nogmaals bewezen, want het duurde slechts enkele minuten voordat dit doel werd bereikt!

Uiteindelijk stopte de teller bij 25 doelpunten, wat betekent dat ons eigen doelpuntenrecord van 21 ruimschoots werd overtroffen. Een seizoensrecord in je kampioenswedstrijd is erg knap, zeker met de ervaring/spanning van de wedstrijd tegen Spirit in het achterhoofd. Hieruit blijkt wel dat ODIK 2 niet alleen kwalitatief, maar ook mentaal is gegroeid.

Nog veel knapper is het dat dit jonge team na 13 wedstrijden de ongeslagen kampioen is met een voorsprong van 4 punten op de nummer 2 en een doelsaldo van +62! Voordat het seizoen van start ging zagen weinigen een titelkandidaat in ODIK 2, maar niemand bleek in staat om de enorme drive en wilskracht van deze jonge honden af te stoppen. Bijna elke wedstrijd werden de punten met goed verzorgd korfbal binnengehaald, liep het even iets minder dat kon de ploeg altijd terugvallen op de onwijze werklust en passie waarmee het hele seizoen werd gespeeld. Toppers, jullie hebben deze titel dik verdiend!

Scores ODIK 2 – Oranje Zwart 3
Eerste aanval: Ard (6), Maarten (4), Manon (1) en Janneke (3)
Eerste verdediging: Richard (5), Jochem (3), Lydia (2) en Joska (1)

1 ODIK 2 13 9 4 0 22 202 140 62