Vreugde en teleurstelling in belangrijke speelronde

Nou nou, het was me het weekeindje wel zeg! Het bekende Duitse gezegde "Himmelhoch jauchzend und zum Tode betrübt" (Goethe, 1787) was volop van toepassing in de Veluwehal en de andere sporthallen waar de roodwitte brigades hun opwachting maakten.

Wat opvalt is het grote aantal "rode uitslagen" bij de jeugd, met een 16-0 nederlaag van de E5 als triest dieptepunt.
Oké, het was tegen de ongeslagen kampioen Synergo, maar met dit soort uitslagen ga je toch twijfelen aan de juistheid van de competitie-indeling.

Dat ook een gelijk spel kan aanvoelen als een pijnlijke nederlaag merkte de C2, die een 4-1 voorsprong tegen Meeuwen zag verdampen.
Maar het kan nog veel gekker.
Ons vlaggenschip strijdt tegen degradatie en had tegen Meervolgels de ultime kans om zich veilig te spelen.
Dat leek ook fluitend te gaan gebeuren, toen een hoopvolle 19-13 tussenstand op het scorebord stond.
En toch ging het mis.
Vlak voor tijd leek ODIK 1 met 22-23 helemaal van het podium te vallen, maar gelukkig werd er in de slotfase nog een gelijk spel uitgesleept.
Er is daarmee nog een theoretische kans op handhaving in de Overgangsklasse.

Tegenover die narigheid staat gelukkig ook een hoop positiefs.

De C1 was vorige week al ongeslagen kampioen geworden en werd daarvoor voorafgaand aan de wedstrijd van ODIK 1 gehuldigd door voorzitter Melis de Vries.

Eerder op deze bewogen middag hadden zowel ODIK 3 als ODIK 2 het fel begeerde kampioenschap weten binnen te slepen, beiden in de Reserve 2e Klasse. Een top-prestatie!

En dan ODIK 8. Door een speling van het lot waren zij genoodzaakt om hun kampioenswedstrijd tegen naaste belager Antilopen 7 op het B-veld te spelen, en dan ook nog eens gelijktijdig met de wedstrijd van ODIK 1.
Het laat zich raden dat mede daardoor de publieke belangstelling bij het 8-ste beperkt was. Maar ze maakten er toch een boeiende pot van, die verdiend met 10-8 werd gewonnen.

Uw fotograaf had door dit alles een druk weekeindje. Na heel wat uurtjes knutselen op de computer levert dat een aantal albums op waar de belangrijkste wedstrijden samengevat terug kunnen worden gezien.

Beelden van de strijd om het lijfsbehoud van ODIK 1 staat in het album ODIK 1 .
Zij werden deze middag begeleid door de D1 als Team van de Week. Hun optreden is te zien in het album TvdW .

De heroïsche strijd van ODIK 3 tegen Mia 2, eindigend in een dik verdiende 14-12 overwinning en bossen bloemen, is te zien in het album ODIK 3 .

De 25-10 walk-over van ODIK 2 tegen Oranje Zwart is verbeeld in het album ODIK 2 .

En last but not least de kampioenswedstrijd van ODIK 8. Hun verrichtingen zijn opgenomen in het album ODIK 8 .
Helaas ging daar de teamfoto met de bloemen de mist in, door een onbenullige lens-wissel-fout van uw fotograaf. Ter compensatie is daarom maar de zomerse variant van een eerder kampioenschap ingevoegd.

Zo, nog een paar dagen en dan lekker een weekje vakantie in de zon. Zonder fototoestel :-)