ODIK / TOF Supporters Bedankt!

Namens het hele tweede een dankbericht aan de super supporters van ODIK!!

Helaas hebben we jullie niet op een goede wedstrijd kunnen trakteren, hiervoor had onze jonge ploeg wellicht iets te veel last van zenuwen. Wel mogen we jullie ontzettend dankbaar zijn voor de niet aflatende steun, ook toen de wedstrijd al verloren leek.  Leek inderdaad, want dankzij een sterk slotoffensief hebben wij een punt uit het vuur gesleept waardoor ODIK 2 toch echt zo goed als kampioen is! Komende zaterdag krijgen we tegen Oranje Zwart de kans om de titel en bijbehorende promotie officieel te maken.

Elders op de site vindt u al een verslag van Rob Stolk met een zeer mooie fotoserie, maar hier nogmaals een verslag zoals het team de wedstrijd beleefde.

Op de A1-ers van vorig jaar na was dit namelijk voor iedereen de eerste kampioenswedstrijd sinds jaren. Alsof dat niet genoeg was mochten we het ook nog in het hol van de leeuw opnemen tegen directe concurrent Spirit, wat betekende dat hier ook nog de derby gevoelens bij kwamen kijken. Om alles compleet te maken zat Sporthal De Voorde bomvol met voor een groot deel rood-witte ODIK supporters. Fantastisch om mee te mogen maken!

De start van de wedstrijd was nog goed, vooraf was besproken om veel druk te zetten op de Voorthuizense schutters en het eerste schot van hun beste speler Jos werd direct afgefloten voor verdedigd. Al snel werd echter duidelijk dat we het aanvallend zwaar zouden krijgen door de sterke rebounders van Spirit. In het eerste aanvalsvak met Maarten, Ard, Manon en Janneke hielden we vaak nog wel over, maar helaas werd dit voordeel door vele verkeerde schotmomenten volledig teniet gedaan. Ook de afronding was erg matig en na 5 minuten was het dan ook Spirit dat via een vrije bal de score opende.

Als het via het afstandschot dan niet lukt hebben we gelukkig altijd Manon nog. Met een mooie doorbraak actie tekende zij voor de gelijkmaker en vond de eerste vakwissel plaats. Ook de Spirit hoofdaanvaller in hun tweede aanvalsvak werd direct al teruggefloten voor een verdedigd schot. Naast Marco beet ook Ard zich vandaag vast in zijn tegenstander en gaf hem geen centimeter ruimte.

Dit gaf ons tweede aanvalsvak de gelegenheid om op zoek te gaan naar de voorsprong. Hier bleek het echter lastig aanvallen aangezien zowel Marco als Jochem het erg lastig hadden in de rebound. Met lange geduldige aanvallen probeerde ODIK te zoeken naar de juiste kansen, maar als vervolgens de afronding vanaf een meter of 5 ook nog te wensen over laat wordt het erg lastig. Nadat werd besloten meer met twee meiden onder te spelen wist Marco uit een doorbraaksituatie een strafworp te versieren, welke werd benut door Lydia: 1-2 na 11 minuten spelen.

Vervolgens volgde weer een doelpuntendroogte van 12 minuten; ODIK leek bevangen door de spanning haar goede afronding te zijn verloren terwijl Spirit weliswaar vaker tot een doelpoging kwam maar door de immense verdedigende druk meer airballs schoot dan dat zij de mand raakten. Dit overigens tot genoegen van onze fantastische supporters; de wedstrijd was misschien niet goed, maar zij maakten er een echt feest van langs de kant!

De rust werd bereikt met een zeldzaam lage tussenstand van 2-3 in Barnevelds voordeel, Maarten wist geheel vrijstaand van een meter of 6 de korf te vinden en tekende zo voor de 3e ODIK treffer. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en was de boodschap duidelijk. Vandaag kwam het aan op karakter!

De tweede helft begon niet goed voor ODIK, uit onze eerste aanval kwam geen noemenswaardig gevaar en Spirit kwam via een strafworp weer op gelijke hoogte. Met Lydia en Joska in de rebound mochten Marco en Jochem proberen weer een voorsprong op de borden te brengen. Het was dan ook Jochem die met een behendige actie zijn tegenstander passeerde en met een mooie doorbraakactie een strafworp forceerde. Dit zou direct de laatste keer zijn dat ODIK op voorsprong zou staan deze wedstrijd. Binnen vijf minuten tijd nam Spirit het initiatief over en bracht de stand via twee afstandschoten op 5-4.

De spanning nam toe tot waanzinnige hoogtes en ODIK leek hier het meeste last van te hebben. Vrije ballen, strafworpen en korte kansen zijn normaal gesproken zekerheidjes voor ODIK, maar vandaag wilde de bal er maar heel moeizaam in. Het was Maarten die zijn gemiste strafworp zelf corrigeerde door uit de kluts een korte kans te benutten. In dit aanvalsvak mag overigens de rol van Manon en Janneke niet onbenoemd blijven. Gaandeweg de wedstrijd namen zij de rebound over van de mannen en verloren hier nauwelijks een duel. Slechts ver wegstuiterende ballen werden opgepikt door de Voorthuizenaren waardoor hun verdediging onder zware druk kwam te staan. Het is mooi om te zien dat we dus altijd een plan B hebben en kunnen omschakelen indien nodig.

Doordat alle ODIK reserves inmiddels de warming-up hadden opgestart ontbreekt hier een deel van het scoreverloop. Richard kwam zo’n tien minuten voor tijd nog in het veld op de plek van Jochem om zo meer aanvallende reboundkracht te brengen. Jochem speelde weliswaar erg sterk met talloze onderscheppingen, maar tegen een heer van 2 meter en alleen maar airballs aan Spirit zijde was het tijd om het spelletje iets om te gooien.

Met nog een minuut of vijf te gaan leverde dit dan ook een strafworp op, maar helaas was deze kans niet aan ODIK besteed. Toen Spirit vervolgens enkele minuten voor tijd de 6-9 op het scorebord noteerde leek de wedstrijd dan ook gespeeld. Het team werd echter bij elkaar geroepen en er werd gezegd dat alles nog mogelijk was, een punt zou voldoende zijn. Dat we het verplicht waren aan al die fantastische supporters om de laatste minuten alles op alles te zetten om toch nog een resultaat te behalen. Niemand zou kunnen zeggen dat we niet 60 minuten lang zijn blijven knokken en met deze instelling gingen de laatste minuten in.

Lydia leek bevrijd van de druk want als vanouds promoveerde zij haar vrije bal tot doelpunt; 7-9 met nog een kleine twee minuten te gaan. Spirit was al begonnen met het uitspelen van de wedstrijd. Gefloten voor een schotbeweging werd er helaas niet, maar toch wist ODIK de bal te onderscheppen. Maarten en Ard werden weer in stelling gebracht dankzij het sterke steunende werk van Manon en Janneke. Ard legt aan.. Ard scoort! 8-9, de scheidsrechter heeft nog geen laatste minuut aangegeven!

Met Marco, Richard, Joska en Lydia in de verdediging wordt een overtreding gemaakt, vrije bal voor Spirit. Marco laat zijn heer vrij en gokt hierbij op de rebound. De Spirit heer houdt de bal vast en wordt afgefloten voor tijdrekken, geen intentie om aan te vallen. De laatste minuut gaat nu in en nog eenmaal gaat het publiek achter de ploeg staan. Het is het bekende recept, Manon en Janneke in de steun en Maarten en Ard in de punt. Spirit, bang voor de gelijkmaker, voert de druk op onze schutters op. Maarten maakt hier handig gebruik van en passeert zijn tegenstander. Vrij rent hij op de korf af en… Overtreding Spirit! Strafworp voor Maarten, ga er maar aan staan in zo’n situatie! Heel Voorthuizen probeert Maarten af te leiden terwijl Barneveld haar adem inhoudt. Maarten blijft echter koel en het is 9-9!

Het aanvalsvak wordt geïnstrueerd, balbezit houden en nog 1 laatste kans nemen vlak voor het laatste fluitsignaal. Zo ver komt het echter niet, de bal blijft in de Spirit aanval en via een vrije bal krijgen zij nog een goede kans op de overwinning. De bal wordt genomen, het schot valt op de rand van de korf en… wordt afgevangen door ODIK! Balbezit, einde wedstrijd, een punt voor ODIK en zo goed als zeker het kampioenschap!

Na afloop wordt een klein feestje gevierd met de supporters, fantastisch dat jullie er waren! Kampioen worden is leuk, maar kampioen worden in een volle sporthal is nog veel leuker. Dit zijn de momenten die je je hele korfbal carrière bijblijven. Helaas zijn we zoals gezegd officieel nog geen kampioen dus nog 1 keer willen wij een beroep doen op het TOF legioen. Aankomende zaterdag spelen we om 17.20 thuis tegen Oranje Zwart en moet het dan ook officieel gebeuren. Als jullie dan toch allemaal aanwezig zijn, steun dan om 16.10 ook ODIK 3 die hun kampioenswedstrijd spelen tegen nummer 2 Mia!? Slotstuk van de avond is vervolgens het cruciale treffen van ODIK 1 tegen De Meervogels in de strijd tegen degradatie. Tegen Tjoba zagen we welke krachten de steun van het publiek teweeg brengt bij de spelers. Het zou toch fantastisch zijn als we dit komende weekend als club kunnen bewerkstelligen bij zowel het 3e, 2e en het 1e!?

Aankomende zaterdag: ODIK dag, tot dan!
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen