ODIK 2 houdt het nog even spannend

In een bomvolle sporthal De Voorde in Voorthuizen werd op 7 februari de wedstrijd Spirit 2 - ODIK 2 gespeeld. Er stond veel op het spel; bij winst zou ODIK de kampioensvlag kunnen hijsen. Maar een eerder treffen eindigde in een gelijk spel, dus een makkie zou het zeker niet worden!

Een objectieve toeschouwer zou al snel de zaal uitgelopen zijn, want bij beide kemphanen gierden de zenuwen zodanig hevig door de lijven, dat van goed verzorgd korfbal eerlijk gezegd geen sprake was.

Schoten, doorloopballen, vrije ballen en zelfs stippen werden in ruime mate gemist.
Van de kant van de Voorthuizenaren was het al niet veel beter. Daardoor kon het gebeuren dat het scorebord na 30 minuten bleef steken op een schamele 2-3 in het voordeel van ODIK.

In de tweede helft was het niveau niet veel hoger, maar de spanning liep op tot bijzarre proporties.

Na de gelijkmaker uit een strafworp van Lydia kwam Spirit weer langszij en wist met een afstandschot op 5-4 te komen.
De kans op de gelijkmaker (strafworp) werd in eerste instantie door ODIK niet benut, maar Maarten Ike deed dat even later wel met een kleine kans; 5-5.
Spirit schakelde een tandje bij en liep uit naar 7-5.

Met nog 10 minuten te spelen verkleinde die zelfde Maarten met een strapworp de achterstand naar 7-6.
Bij de stand 6-8 en met nog maar 3 minuten te gaan miste zelfs de meest trefzekere speelster van ODIK 2, aanvoerdster Lydia, een toegekende strafworp. Spirit knalde er direct met 6-9 overheen.

De kok tikte onverbiddelijk verder en met nog 2 minuutjes over leek het gedaan voor ODIK.
Een door Lydia benutte vrije bal leek alleen aardig voor de statistieken, want er was nog maar 1 minuut en 45 seconden over.

In die laatste minuut werd echter geschiedenis geschreven; nadat Ard met een schot de aansluitende 8-9 had gescoord, werd Maarten onder de paal in de sandwitch genomen en kreeg een strafworp toebedeeld.
Hij hield het hoofd koel en zetten de 9-9 op het bord! (zie foto)

Vlak voor het eindsignaal kreeg Spirit nog een vrije bal, maar die werd niet verzilverd.
ODIK had een duur punt uit het vuur gesleept, die niet alleen concreet uitzicht op het kampioenschap betekende, maar ook en vooral een geweldige mentale opsteker, waarmee met vertrouwen de 2 laatste wedstrijden kunnen worden tegemoet gezien.
Uit die 2 potjes heeft ODIK nog maar 1 puntje nodig en de opgeluchte Lydia was heel resoluut: "Dit laten we mooi niet meer lopen, nu worden we kampioen!!"
Dat kan aanstaande zaterdag, 14 februari al, om 17.20 uur thuis tegen Oranje Zwart. Een aanrader, dus kom kijken en schreeuw ODIK 2 naar de titel!

Foto's van de wedstrijd tegen Spirit kan je hier bekijken.