ODIK 2 wint ook van Sparta en leeft toe naar kampioenswedstrijd

Aan het begin van dit seizoen werd niet veel van ODIK 2 verwacht. Met het vertrek van Jordi, Erwin, Benjamin, Malou en Carlin was immers reboundkracht en vooral een hoop ervaring verloren gegaan. Het is ODIK 2 al jaren niet gelukt te promoveren naar de eerste klasse en met een gemiddelde leeftijd van rond de 20 jaar zou een kampioenschap dit jaar geen reëel doel zijn.
 
Op het veld speelde ODIK 2 nog erg wisselvallig. Mooie overwinningen gingen gepaard met puntenverlies tegen de onderste ploegen. Toch was duidelijk dat de nieuwelingen een belangrijke toegevoegde waarde hadden voor dit ODIK 2. Het spel werd erg dynamisch en over verschillende schijven werd gescoord.
 
Aan het begin van de zaalcompetitie was het lastig om een goede doelstelling te formuleren. Het plezier moest centraal staan en er zou wedstrijd voor wedstrijd gekeken worden. Stiekem werd gehoopt op een plek in de top 3, maar met de pittige indeling zou dit nog lastig zat worden.  
 
Met 3 punten uit de eerste 2 wedstrijden (Wageningen en Unitas) begon ODIK 2 prima. Vervolgens volgden de zwaardere tegenstanders. Tegen het ervaren DVO werd gedisciplineerd gespeeld met een 15-14 overwinning als resultaat. Ook bij Sparta was het de Barneveldse ploeg die er met de twee punten vandoor ging. Een teleurstelling was het gelijke spel in de derby. Spirit schoot in de laatste seconde de gelijkmaker binnen. Deze teleurstelling speelde ODIK 2 in de daaropvolgende wedstrijden weg: Oranje Zwart en Rheko werden gemakkelijk opzijgezet.
 
De wisselvalligheid van het veld was in de zaal verdwenen. Met aantrekkelijk spel en 100% inzet werden de punten binnengesleept. Precies op de helft van de competitie voerde ODIK 2 de ranglijst aan. Dit was echter geen reden om de doelstelling te veranderen. Alles stond dichtbij elkaar en er kon nog van alles gebeuren.
 
In het nieuwe jaar bleven de overwinningen komen. Na een 9-0 ruststand ging Wageningen met 17-3 naar huis. Verdedigend stond het goed en aanvallend vielen steeds meer doelpunten. Toch was de grens van twintig goals nog niet bereikt. Na drie overwinningen achter elkaar werd tegen Unitas voor het eerst weer een punt verspeeld (15-15). Daarna stonden drie topwedstrijden op het programma. Allereerst DVO. Op het moment dat het moest werd voor het eerst de magische grens van twintig doelpunten bereikt. Deze wedstrijd vol strijd, passie en spanning eindigde in 17-21, reclame voor de korfbalsport!
 
Doordat concurrenten punten lieten liggen volgde afgelopen zaterdag een cruciale wedstrijd. Bij winst op het Sparta van Eric Cramer zou ODIK 2 een enorme stap zetten op weg naar het kampioenschap. Het belang van deze wedstrijd was te zien aan het spel, het liep allemaal iets minder dan de voorgaande wedstrijden. Gelukkig heeft ODIK 2 altijd haar onvoorwaardelijke inzet en doorzettingsvermogen en op basis van karakter werd ook in deze zware wedstrijd de overwinning uit het vuur gesleept: 13-12! Hierdoor krijgen we nu de volgende tussenstand:
 
ODIK 2 11 8 3 0 19 168 121 47
Spirit 2 11 7 1 3 15 181 156 25
Sparta 2 11 7 0 4 14 168 131 37
DVO 5 11 7 0 4 14 199 167 32
Unitas/Perspectief 4 11 5 2 4 12 185 146 39
Rheko 2 11 3 1 7 7 154 169 -15
Oranje Zwart 3 11 1 2 8 4 130 215 -85
Wageningen 5 11 1 1 9 3 110 190 -80

 
Aankomende zaterdag kan ODIK het kampioenschap veilig stellen en promotie afdwingen. Wanneer in Voorthuizen van Spirit gewonnen wordt, kan de champagne open. Niemand had vooraf verwacht dat dit jonge ODIK 2 zo lang bovenaan zou staan. Maar wie zijn dan deze toppers die al het hele zaalseizoen zo uitmuntend presteren?
 
Janneke: Jongste speelster uit het team, maar speelt al heel volwassen. Erg sterk in de paalzone en heeft elke week weer een belangrijke bijdrage in de dynamiek van haar vak. Afgelopen zaterdag van grote waarde met drie belangrijke treffers op de juiste momenten.
 
Joska: De mama van het team en altijd een constante factor. Is met haar schot levensgevaarlijk en daarnaast heeft ze een ijzersterke mentaliteit waarmee ze al menig tegenstander heeft gefrustreerd. Op haar best wanneer er kaartspelletjes of kikkersprongen in het spel zijn betrokken.
 
Lydia: Zowel binnen als buiten de lijnen de aanvoerster van deze jonge groep. Genadeloos in dode spelsituaties en het vermogen om haar teamgenoten op de juiste momenten weer bij de les te krijgen.
 
Manon: Fysiek sterk, gaat voor niemand aan de kant. Meest stabiele speelster van ODIK 2 die niet alleen vanuit de paalzone beslissend is, maar ook scorend draagt zij haar steentje bij.
 
Ard: Aan het begin van het zaalseizoen toegevoegd aan ODIK 2. Heeft zich ontwikkeld van topschutter naar allround speler, maar is met zijn schotkracht nog steeds van grote waarde.
 
Jochem: De tutti frutti man van ODIK 2. Met zijn abonnement op fraaie doelpunten, zijn spectaculaire acties en zijn nimmer aflatende werklust is hij een speler waarvoor je naar de sporthal komt.
 
Maarten: Doet wat zijn vak op dat moment het hardste nodig heeft. Heeft zich ontwikkeld tot zeer sterke rebounder, maar als zijn vak doelpunten nodig heeft neemt hij deze rol moeiteloos op zich. Zoals hij de sterkste DVO heer uit de wedstrijd verdedigde was overigens ook zeldzaam goed.
 
Richard: Superrebounder die het ondanks zijn relatief geringe lengte geen moment laat afweten in de paalzone. Verdedigend erg stabiel en daarnaast een goede mentaliteit. Menig ervaren tegenstanders hebben hem geprobeerd gek te maken, maar altijd liep Richard als winnaar van het veld.
 
Marco: Alleskunner en motor van zijn vak. Rebounden, scoren, steunen? U vraagt, Marco draait. Heeft als 1-1 verdediger al vele spitsen gefrustreerd. Bijt zich vast in zijn tegenstander en laat pas los als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.
 
Marcel: Last but not least de succescoach. Laat het spel spelen dat het beste past bij de kwaliteiten van het team. Heeft de juiste koppeltjes en opstelling gevonden. Haalt continu de druk er vanaf en weet hoe hij mensen moet aanpakken.
 
Naast deze basisspelers had ODIK 2 nooit zo ver kunnen komen zonder alle invallers en reserves. Om geen mensen te vergeten zullen we ze niet allemaal bij naam noemen, maar jullie zijn van grote waarde geweest in het succesvolle seizoen van het tweede, BEDANKT!!!
 
MAAR!!!
 
We zijn er nog niet! Aankomende zaterdag wacht de KAMPIOENSWEDSTRIJD in het hol van de leeuw… Om 18.45 treden de matadoren van coach Marcel aan tegen runner-up Spirit 2 in Sporthal de Voorde. Het gehele seizoen ging de meeste publieke belangstelling logischerwijs uit naar de verrichtingen van ODIK 1. Nu is het tijd om uit de schaduw te treden, dit is het moment waarop ODIK 2 de hele club vraagt om jullie steun! Hierbij roepen wij IEDEREEN op om uitgedost in het rood-wit naar Voorthuizen te komen! Neem trommels, toeters, bellen, spandoeken mee en geef deze helden de steun die ze verdienen. Een kampioenswedstrijd spelen is altijd mooi, maar een kampioenswedstrijd spelen met een volle tribune enthousiaste supporters is een ervaring die de spelers nooit zullen vergeten. Kom dus naar Voorthuizen zaterdag en draag je steentje bij aan deze hopelijk fantastische dag voor de spelers die dit zo hard verdienen. BE THERE!!!

 

De wedstrijdfoto's van ODIK 2 - Sparta 2 zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen