ODIK 1 - Tjoba 1; het dak ging er af!

Het leek op voorhand een onmogelijke opgave; ODIK 1, als voorlaatste geplaatst in de Overgangsklasse D, moest op 31 januari Tjoba, de nummer 2 op de lijst, zien te bedwingen om het degradatiegevaar af te wenden.
De eerste helft was met een 10-14 ruststand duidelijk voor de bezoekers uit het Zeeuwse ‘s Heerhendrikskinderen.

In de tweede helft ontwikkelde zich een heroïsch gevecht, waarbij beide ploegen tot het gaatje gingen.
De supergevaarlijke Tjoba-speler Dirk-Jan Westmaas (nr. 15) werd fel op de huid gezeten door Gilbert, die zich het snot voor de ogen werkte.
Daarmee wist hij voor een belangrijk deel de angel uit de Zeeuwse aanval te halen.

Bij een 11-15 tussenstand zagen Benjamin en Luuk kans om de achterstand te verkleinen naar 2 punten.
Commentaar op scheidsrechter Ter Veer bij een toegekende strafworp aan Tjoba, leverde ODIK coach Van Nieuwenhuijsen een gele kaart op, maar ODIK bleef onverdroten knokken voor een goed resultaat.

Toch leek Tjoba niet te stuiten.
Met nog 13 minuten te spelen zetten de groenhemden het verschil weer op 4 punten, met een schot dat in het 25- seconden signaal doel trof (16-20).

Maar de laatste 10 minuten zullen we niet snel vergeten.
In deze hectische slotfase toonde ODIK een ongekende veerkracht.
Luuk (vrije bal) en Willianne (omdraaibal) verkleinden het gat naar 2 doelpunten.
Om de aanvalskracht te vergroten ten koste van de reboundkracht, werd Marco 6 minuten voor tijd ingebracht voor Benjamin.

De in topvorm verkerende Gilbert zorgde hoogstpersoonlijk voor de aansluiting en de gelijkmaker (21 -21).

Nadat Westmaas Tjoba weer op voorsprong had gezet, sloeg Luuk loepzuiver terug; 22-22.
Met nog 3 minuten te spelen bracht Floor, spelend voor de geblesseerde Yasha, ODIK voor het eerst op voorsprong met een schot van achter de korf. Nog geen 30 seconden later tekende Tjoba voor de 23-23, maar Luuk had nog wat over. Met een van zijn befaamde afstandschoten zette hij ODIK opnieuw op voorsprong; 24-23.

In de resterende 2 minuten kon het met op en neer golvende aanvallen nog alle kanten op.
En toen stond Daniëlle op.
Met nog 50 seconden op de teller schoot zij de verlossende 25-23 er in!
Tjoba vroeg nog een time-out aan en paste nog een wissel toe, maar ODIK hield de fel-bevochten voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal.

De Veluwehal explodeerde zowat en de ODIK spelers en hun trouwe supporters, onder aanvoering van TOF'fers Remco en Henry gingen helemaal uit hun plaat!
Een schier onmogelijke opdracht was met succes voltooid.
Lijfsbehoud is voor ODIK met deze knappe zege weer een stapje dichterbij gekomen.

Nog even nagenieten kan door de wedstrijdfoto's van Rob Stolk te bekijken.
Team van de Week bij deze gedenkwaardige wedstrijd van de D2. Foto's van hun optreden kan je hier zien.