ODIK 4 voelt zich bestolen

ODIK 4 is een goede middenmoter in de 4e klasse H. Op 24 januari was SKF 5 over de besneeuwde wegen naar Barneveld gegleden om zijn 2e plek in deze poule te verdedigen.

Vooral in de eerste helft was er nauwelijks sprake van krachtsverschil tussen de twee ploegen. De rust kende daardoor een bescheiden 5-5 stand.

In de tweede helft liet ODIK een tussensprintje zien en kwam 3 punten los van de Veenendalers.
Met nog 5 minuten op de klok was met een 9-7 voorsprong een overwinning binnen handbereik.
Maar toen volgden een aantal onbegrijpelijke dwalingen van de scheidsrechter.

Een schot van Kasper ging net over de korf en werd afgevangen door Marinus. De scheidsrechter floot echter voor een overtreding. In zijn ogen schoot Kasper expres over de korf om tijd te rekken!
Boze ODIK-reacties dat dit nergens op sloeg deed hij af met "dat bepaal ik zelf wel".

In de SKF-aanval die daarop volgde werd de 9-8 aansluiter gescoord.
Vlak voor tijd kreeg SKF een vrije bal toegewezen zonder dat duidelijk was waarvoor dan wel.
De vrije bal werd gemist, maar mocht, weer om volstrekt onduidelijke reden, over worden genomen.
Die herkansing werd wel benut; 9-9.

ODIK nam de bal nog wel uit, maar de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.
De stoom kwam bij de ODIK ploeg uit de oren want ze voelden zich zwaar bestolen.
SKF kon zijn optreden uiteraard wel waarderen en een van hun spelers riep lachend "Bedankt, scheids!"

Een gelijk spel tegen de nummer 2 is op zich natuurlijk niet verkeerd, maar het kwam aan als een nederlaag. ODIK kreeg niet waar het recht op had en dat doet zeer als je een bevlogen sporter bent.

ODIK staat nu met 8 uit 8 op de 4e plek, op 3 punten afstand van nummer 3, Keizer Karel, dat 11 punten uit 9 wedstrijden heeft.
Brons is dus nog wel degelijk mogelijk!

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.
Heb je vragen of opmerkingen over de foto's, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.