Grote nederlaag voor ODIK

Avanti - ODIK (31-11) 

“Ik wil het er niet over hebben”, zijn de eerste woorden van de coach. Het Barneveldse team onder leiding van Jan-Willem van Nieuwenhuijsen kreeg een herkansing tegen het ijzersterke Avanti. De koploper won al eerder dit seizoen van ODIK, maar de rood-witten wisten het overgrote deel van de wedstrijd Avanti bij te benen. Ditmaal  was het echter “een dramatische wedstrijd” en kon ODIK alleen de eerste tien minuten weerstand bieden. 

 “Het plan was om veel druk te geven op de sterke mannelijke schutters, waardoor de dames meer vrijheid zouden krijgen. Maar deze keer begonnen de dames van Avanti ook mee te schieten, en iedereen schoot raak”, vertelde van Nieuwenhuijsen. Met blessures van Yasha van Kattenbroek en Luuk van de Kuilen, was het dan ook een “kansloze missie tegen de bovenste”. Verder haperde het team door foute passing en werden de kansen niet afgerond. Avanti daarentegen, wist een constant niveau aan te houden.  
Volgende week moet ODIK het opnemen tegen Rapid, die slechts één punt boven hen staat. Eerder dit seizoen wist ODIK op het nippertje te winnen van het team uit Haarlem, waarbij het cruciale schot van Rutger Sloothaak de doorslaggevende factor was. “Daar krijgen we nog een flinke kluif aan”, voorspelde de coach: “We moeten nu komende zaterdag echt winnen, anders wordt het nog lastig.” 

Doelpuntenmakers ODIK: Rutger Sloothaak 6x; Gilbert Punt 4x; en Willianne Davelaar 1x.

Bron: Barneveldse Krant

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen