ODIK 1 verliest in slotfase

En wéér was het de slotfase van de wedstrijd die ODIK 1 nekte, dit keer op 10 januari tegen Nieuwerkerk. Vooraf was al wel duidelijk dat het moeilijk zou worden om de winst tegen de nummer 3 van de ranglijst binnen te halen. Maar dat ODIK bepaald niet kansloos is, bewees het team in de uitwedstrijd tegen de Nieuwerkerkers op 8 november vorig jaar, die met 22-25 werd gewonnen.
Belangrijk verschil was dat topschutter Luuk nu door een knieblessure op de bank zat, terwijl hij in november in bloedvorm verkeerde.
Niets ten nadele overigens van zijn vervanger Maarten Ike, die een puike wedstrijd speelde, maar een doelpuntenmachine als klasbak Lucky Luuk kan je nou eenmaal in zulke wedstrijden moeilijk missen.

Mede dank zij een messcherpe Rutger nam ODIK in de beginfase brutaal de leiding.
De Nieuwerkerkers, gecoached door PKC-ikoon en meervoudig international Leon Simons, zetten de achtervolging in en vonden na een minuut of 20 de aansluiting.
Een gelijk opgaande strijd volgde, met een ruststand van 13-14 in het voordeel van de gasten.

In de tweede helft was Nieuwerkerk de bovenliggende partij, maar ODIK bleef de blauwhemden hinderlijk volgen.
Een kwartiertje voor tijd deed ODIK de goed gevulde tribune opveren. De achtervolging leidde tot een 19-19 gelijke stand. Zou een nieuwe stunt dan toch in de maak zijn?

Maar helaas, de slotfase was overduidelijk voor de gasten.
Nieuwerkerk sprak zijn laatste reserves aan en gaf vol gas. In het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bastiaan ter Weel viel doelpunt nummer 27, terwijl ODIK op 22 goals bleef steken.

Wat volgens de eindstand een duidelijke nederlaag lijkt, was in werkelijkheid een verlies dat pas in het slot van de wedstrijd zijn beslag kreeg en dat onvoldoende recht doet aan het uitstekende spel van ODIK.
Het resultaat is wel dat ODIK nu de laatste plek in de Overgangsklasse D bezet. Naar beneden kijken hoeft dus niet meer....

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.
De D3 was het Team van de Week. De foto's van hun optreden kan je hier bekijken.