ODIK – Tempo (28-29)

Aangeslagen liepen de spelers van ODIK afgelopen zaterdag het veld af. Ze waren er zo dichtbij. De overwinning was zelfs in zicht geweest, maar was hardhandig door hun neus geboord. Een verlies met 28-29 was een feit.
“Het was wel hard”, was het commentaar van coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen: “Zeker omdat we best goed speelden. Het was echt balen. Uiteraard hadden we er nooit 29 door moeten laten. Maar de wedstrijd had wel een gelijk spel verdient, echter won de gelukkigste.”
                Het eerste doelpunt van Luuk van de Kuilen, overigens nog steeds niet fit en met beide knieën in het tape, werd niet geteld. Het fluitsignaal had al eerder geklonken voor een overtreding onder de paal. Willianne Davelaar scoorde hierna de eerste tellende treffer: een optimistisch begin. Echter, binnen twee minuten wist tegenstander Tempo uit Alphen aan de Rijn drie maal de korf te vinden en stond een achterstand van 1-3 voor ODIK op het scorebord. Vanaf dit moment wisten de Barnevelders voor lange tijd hun tegenstander niet meer voorbij te gaan, maar meerdere malen werd de stand gelijk gezet. “Qua inzet was ik wel 100% tevreden. We hadden van te voren duidelijke afspraken gemaakt en dit wierp wel z’n vruchten af. Qua korfbal was het een geweldige wedstrijd, maar helaas hebben we geen punten kunnen pakken”, aldus van Nieuwenhuijsen.
                De hele wedstrijd zaten de rood-witten hun tegenstander op de hielen. Met nog 26 minuten speeltijd scoorde Malou Knibbe een belangrijk doelpunt, waarbij de stand op 16-16 werd gezet. Het spel van Tempo werd wat slordiger en hier maakte ODIK gretig gebruik van. Voor de tweede keer nam ODIK het initiatief met 20-18 door een schot van Luuk van de Kuilen dat resulteerde uit een prachtige aanval. Ondanks zijn blessure wist hij in de punt makkelijk vrij te komen. In de verdediging liet ODIK toch enkele malen steken vallen, die gelijk bestraft werden door het sterke viertal heren van Tempo. “Het kantelpunt was de 21-19. Daar hadden we een gat moeten slaan, wat niet lukte. Voordat we het wisten stonden we weer achter.”
                Toch wist ODIK terug te komen. De slotfase was onbeschrijfelijk met elf doelpunten in de laatste zes minuten, waarbij Luuk van de Kuilen en Gilbert Punt een belangrijk aandeel hadden voor de rood-witten. Met nog 90 seconden op de klok was iedereen in euforie door de 28-27 van Rutger Sloothaak. Toch wist Tempo erop en erover te gaan in de laatste minuut, en kon zelfs Lucky Luuk het met een laatste poging in de laatste seconde niet meer redden. De bal draaide de korf uit. Iedereen was ontdaan.

Doelpuntenmakers ODIK: Gilbert Punt 8x; Luuk van de Kuilen 8x; Rugter Sloothaak 4x; Daniëlle Jansen 4x; Willianne Davelaar 2x; Yasha van Kattenbroek 1x; en Malou Knibbe 1x.

Bron: Barneveldse Krant