ODIK knock-out in slotfase

Meestal is het best leuk om foto's van wedstrijden van ons vlaggenschip te publiceren en daar wat begeleidende tekst bij op de site te zetten. Maar soms ook helemaal niet. Alles wat je er over zegt of schrijft doet dan pijn als een verse schaafplek.  Als je onze helden in nood zie verkeren, verbeten strijdend om het hoofd boven water te houden.
Als het ze lijkt te gaan lukken maar de punten hen toch in de ultime fase nog uit handen worden geslagen.
Als het team, de staf en de fans zwijgend en aangeslagen de realiteit op zich laten inwerken, verbijsterd de pijn van de dreun verwerkend.

Dan wil je zo'n zaterdag het liefst uit je geheugen wissen, en al helemaal niet erover publiceren.
Maar ja, ook dit soort pijnlijke momenten horen bij de competitie.

En laten we eerlijk zijn; ook afgelopen zaterdag in de verloren wedstrijd tegen Tempo, liet ODIK zich van zijn goede kant zien.
En wat zaten ze er dicht bij!

Na een minuut of 10 spelen in de 2e helft gaf het scorebord de juiste krachtsverhouding weer; 17-17, volkomen in evenwicht.
Ook na 20 minuten was er balans; 21-21.
Wat volgde is met geen pen te beschrijven.
Luuk zet ODIK op 25-24 met nog 6 minuten te gaan. Na de gelijkmaker van Tempo tekent Gilbert voor 26-25.
Er resteren nog 4 minuten.
Het wordt in die slotfase nog 26-26 en 27-27.
Nog 90 seconden en Rutger laat de Veluwehal ontploffen door de 28-27 te scoren. Is de buit binnen? Nee, want Tempo maakt weer gelijk.

Slechts 4 seconden voor tijd gebeurt het; Tempo boort de euforie en de hoop bij de rood-witten hardhandig de grond in door nummer 29 te scoren. De scheidsrechter fluit voor de laatste keer en de ontreddering in het ODIK kamp is compleet.
Tempo gaat uit zijn dak, zij nemen de punten mee naar huis en wij staan met lege handen.
Bij sommige spelers staat het huilen nader dan het lachen.
Het team heeft gevochten voorwat het waard is. Luuk, met beide overbelaste knieën in het tape, staat voorover gebogen de priemende pijn in zijn ledematen en in zijn ziel te verbijten.
Man, dit doet echt zeer.

Gelukkig hebben de spelers nu 2 weken vrij en kunnen zij fysiek en mentaal hopelijk weer voldoende herstellen om in 2015 de broodnodige punten bij elkaar te gaan sprokkelen.

Foto's van deze enerverende wedstrijd zijn hier te zien.
De E1 en E2 waren het Team van de Week. De foto's van deze groep talentjes kan je hier bekijken.
Heb je vragen of opmerkingen over de foto's, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.