Gedenkwaardige wedstrijd van ODIK 3

ODIK 3 doet goede zaken in de Reserve 2e klasse H. Van de 6 gespeelde wedstrijden werden er 5 gewonnen. Alleen in koploper Mia 2 moest ODIK zijn meerdere erkennen. Op 20 december kon ODIK tegen Tempo, de nummer 4 op de ranglijst, bewijzen dat die tweede plaats geen toeval is.

En dat lukte met speels gemak.
Met een weer vlijmscherpe Marcel in het eerste aanvalsvak, omzoomd door Martine, Nathalie en top-rebounder Johan, nam de door Barry gecoachte ploeg al in de beginfase afstand van Tempo.
Het tweede aanvalsvak, met Rick, Stefan, Willianne en Maaike, deed daar niet voor onder.
De 9-6 ruststand was nog een bescheiden aftekening van de krachtsverhoudingen.

Ook in de tweede helft trok ODIK de goede lijn door en noteerde een dik verdiende 16-12 overwinning.

Op het eerste gezicht dus een gedegen maar niet echt bijzondere wedstrijd.
Toch was het voor ODIK 3 en eigenlijk voor héél ODIK het een gedenkwaardige wedstrijd.
Willianne, alias "Wuppie" van Harn beeindigde haar imposantie korfbalcarriëre.

Midden jaren '90 van de vorige eeuw waren me de kwaliteiten van de toen 10-jarige D-pupil Willianne al opgevallen. Als trainer-coach van de toenmalige C1 misten we door ziekte een dame en vroeg ik Willianne om met ons mee te spelen. Het verlegen meisje met de 2 grappige blonde staartjes zag dat alleen zitten als haar vriendinnetje en teamgenote Maaike ook mee mocht. Nou, best!
Probleemloos voegde Willianne zich in het aspirantenteam en groeide in de navolgende jaren uit tot een van de beste en constante speelsters van ODIK.

Jarenlang was zij het bepalende gezicht van de ODIK selectie en ze stond aan de basis van de ontwikkeling van ODIK naar het Overgangsklasse niveau.

Wil kan terug zien op een fantastische periode bij de rood-witten. En afscheid nemen omdat je voor de tweede keer moeder gaat worden is toch wel de mooiste reden om er mee te stoppen!
Grappig detail is dat ook in deze wedstrijd Maaike nog steeds haar teamgenote was.
Wil, bedankt namens heel ODIK!!

Foto's van de wedstrijd en het afscheid van Willianne zijn hier te zien. Heb je vragen of opmerkingen over de foto's, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.