ODIK – Sporting Trigon (25-28)

“Ik had er zeker wel de balen van”, antwoorde coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen: “We hebben de hele wedstrijd vier goals voorgestaan.” Ondanks de voorsprong tijdens bijna de gehele wedstrijd, waren het toch de rood-witten die aan het kortste eind trokken. Tegenstander Sporting Trigon uit Leiden wist haar eerste twee punten mee naar huis te nemen met een eindstand van 25-28.

“Aanvallend waren we goed, maar verdedigend kregen we teveel goals om de oren. Over de hele wedstrijd verlies je dan,” analyseerde de coach. Toch zag de Barneveldse ploeg het wel aankomen. Langzaam maar zeker kropen de Leidenaren dichterbij. En ze gingen erop en erover.

“Tijdens de eerste tien minuten was de scheids een beetje warrig. Er werden veel strafworpen gegeven, zowel voor als tegen. Voor beide ploegen ontstond hierdoor onduidelijkheid over wat nu wel en niet kon.” Ook topscoorder Luuk van de Kuilen was niet helemaal fit en kon zijn ploeg hierdoor niet op sleeptouw nemen. “Aan het einde hebben we het ook wel zelf weggegeven. Er werden stomme fouten gemaakt en Trigon bleef erin geloven. Het vak van Gilbert en Rutger was aanvallend zeer sterk, maar dit leverde uiteindelijk niets op. Of ja, het leverde een flinke kater op,” aldus van Nieuwenhuijsen.

Doelpuntenmakers ODIK: Rutger Sloothaak 8x; Gilbert Punt 7x; Luuk van de Kuilen 3x; Willianne Davelaar 2x; Benjamin Vos 2x; en Yasha van Kattenbroek 2x.