Onverwacht verlies voor ODIK 1

Na de zware, dik verloren wedstrijd tegen Tjoba stond er voor 6 december een op papier relatief eenvoudige klus op het programma van ODIK 1. Thuis tegen Sporting Trigon, puntloos de drager van de rode lantaarn, dat moest kunnen, zo was de algemene verwachting.
Maar Sporting Trigon is weldegelijk een geduchte tegenstander. En wie is dat niet op het niveau van de Overgangsklasse?

De ploeg uit Leiden opende brutaal de score en bleef tot 3-3 eenvoudig in het spoor van ODIK.
Daarna volgde een rood-wit kwartiertje waarin ODIK een gat sloeg van 5 punten; 13-8.
Wedstrijd gespeeld? Mooi niet, want Trigon knokte zich uitstekend terug naar een 14-12 ruststand.

Tot diep in de tweede helft kon de ploeg van Jan Willem opponent Trigon op een veilige afstand van 3 punten houden (21-18).
Maar met nog 8 minuten te spelen kwamen de Leidenaren op gelijke hoogte; 23-23.

Vijf minuten voor tijd gebeurde dat wat er al een tijdje aan zat te komen, Trigon kwam op 24-25 en even later was het opnieuw raak.
Het heilige vuur leek bij de ploeg uit Leiden ontstoken en het slotaccoord was danook duidelijk voor Trigon, dat ODIK naar een 25 -28 nederlaag speelde.

Speelde ODIK dan zo zwak?
Nee, eigenlijk niet. Het spel van de Barnevelders was goed verzorgd, het tempo lag behoorlijk hoog en aan de inzet mankeerde het ook al niet.
Zes van de acht spelers wisten te scoren, waarbij Rutger met 9 treffers topscoorder was, gevolgd door Gilbert met 7 goals.
Anders dan "normaal" bleef Luuk met 3 doelpunten ver beneden zijn gemiddelde. Maar hij speelde met een pijnlijke en ingetapete knie, waardoor hij in zijn doorgaans onnavolgbare bewegingen werd belemmerd. En als onze Lucky Luuk niet in topvorm is, dan scheelt dat een slok op een borrel!!
Bovendien moet worden gezegd dat hij door de Leidense verdedigers voortdurend knap werd uitgeschakeld.

ODIK staat ook na dit verlies nog steeds op een keurige (gedeelde) 4e plek en Trigon bezet ook na vandaag nog de laatste plek.
Opvallend is dat van de 8 ploegen in deze poule alleen Avanti en Tjoba een positief doelsaldo hebben. ODIK staat daarbij met -19 slechts 1 doelpuntje boven Trigon, dus het is wel zaak om punten te blijven sprokkelen.
Terugkijkend op de gespeelde wedstrijden en de prestaties van de andere ploegen zal dat ook zeker gaan gebeuren.
De steun van "de 9e man" is daarbij van groot belang. Gebleken is immers dat als het ODIK publiek zich massaal achter de ploeg schaart, de spelers vleugels krijgen en boven zichzelf kunnen uitstijgen.

De E 4 en de E5 waren Team van de Week. Zij werden met de spelers van ODIK 1 aan het publiek voorgesteld en verzorgden de pauze-act met schoten en doorloopballen. Een impressie daarvan is hier te zien.
De foto's van de wedstrijd kan je hier bekijken.
Heb je vragen of opmerkingen over de foto's, stuur dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.