Tjoba – ODIK (33-20)

ODIK maakte afgelopen zaterdag een verre reis naar Zeeland om een strijd te leveren tegen Tjoba. Helaas eindigde de wedstrijd voor de Barnevelders in teneur. Het team onder aanvoering van Jan-Willem van Nieuwenhuijsen moest het bekopen met een verlies van 33-20. “De nederlaag was terecht, de uitslag niet helemaal”, aldus de coach.
                 De rood-witten maakten een scherpe start en de stand werd binnen vier minuten op 0-2 gezet. Tjoba schrok wakker en wist de stand naar haar voordeel te zetten. ODIK moest de rust ingaan met een achterstand van 11-8. “We hadden even een dipje, de ballen gingen er niet in. Als we toen zuiverder geschoten hadden, waren we met een voorsprong de rust in gegaan”, vertelde van Nieuwenhuijsen.
                Wederom werd de tweede helft sterk gestart door de Barnevelders, wat resulteerde in een 13-14 voorsprong met nog 20 minuten op de klok. Helaas liet ODIK het hierbij en Tjoba liep volledig over hen heen in het laatste kwartier. “Het was een beetje het Avanti verhaal: driekwart van de wedstrijd doen we goed mee, maar het laatste kwartier gaven we het uit handen. Wij lieten het gebeuren, en zij scoorden alles. We zijn nu gewoon te wisselvallig”, aldus de coach.
                De Barnevelders hebben echter nu de zware tegenstanders achter de rug. Het team moet in staat zijn komende wedstrijden de nodige punten te pakken om hun positie op de derde plaats te behouden.

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 8x; Gilbert Punt 5x; Rutger Sloothaak 3x; Willianne Davelaar 2x; Maarten Ike 1x; en Malou Knibbe 1x.

Bron: Barneveldse Krant