ODIK 6 grijpt er net naast

ODIK wordt in de 5e klasse D vertegenwoordigd door ODIK 6. Na drie wedstrijden is een keurige derde plek op de ranglijst behaald. De tegenstander op 29 november was DWS 5, dat de voorlaatste plek inneemt, maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Als alles volgens het boekje en de statistieken zou verlopen, mocht een redelijk eenvoudige overwinning voor ODIK worden verwacht.

Maar ja, het boekje en vooral de statistieken zijn niet altijd even betrouwbaar.

"Een statisticus waadde door een rivier die gemiddeld 1,50 meter diep was. Hij verdronk...."

Het was dus nog maar de vraag of ODIK 6 het hoofd boven water zou kunnen houden tegen het wat vergrijzende DWS 5.
De eerste tik werd door de Kootwijkerbroekers uitgedeeld, maar Henry en Sebastiaan draaiden de bordjes weer om.

Een gelijk opgaande strijd volgde, waarbij DWS bij rust net aan de goede kant van de score stond; 4-5.

"Er is nog van alles mogelijk" zeggen we dan.
Henry bevestigde dat met een raak schot.

Nadat Jordy voor Marten was ingebracht bleven de ploegen elkaar tot 7-7 hinderlijk volgen.
Daarna nam DWS het initiatief, zette ODIK zwaar onder druk en produceerde 4 doelpunten op rij, waar ODIK geen antwoord op had.
Cor maakte plaats voor Albert, maar een echte kentering veroorzaakte dat niet.

Met nog maar 12 minuten op de klok zorgden Jordy en Sebastiaan ervoor dat ODIK weer kon aanhaken.
En toen werd het echt spannend.
DWS zorgde met 8-12 en 9-13 weer voor een verschil van 3 goals, maar de eindsprint was voor ODIK.

Nadat Sjan voor de geblesseerde Tanita in het veld kwam kreeg ODIK een strafworp toegewezenen die feilloos door Albert werd benut.
En helemaal toen hij 2 minuten voor tijd uit een kleine kans de 12-13 produceerde, veerde alles wat rood-wit was op.
Maar de klok tikte onverbiddelijk verder.
Wat ODIK ook probeerde, de gelijkmaker bleef uit, zodat DWS na het eindsignaal van scheidsrechter Henk van Woudenberg de 2 punten mee kon nemen naar Kootwijkerbroek.

Het is goed te begrijpen dat de teleurstelling en frustratie in het ODIK-kamp groot was. Deze pot had gewonnen moeten worden. Maar het gebeurde niet, waarmee het onbetrouwbare van de statistieken maar weer eens is aangetoond.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.