Voorbeschouwing Tjoba-ODIK

De tegenstander voor komende zaterdag van ons Odik heet Tjoba uit het mooie en verre ’s-Heer Hendrikskinderen.
Tjoba is een ploeg die al jaren bij elkaar is en zeker dit jaar is dat terug te zien in onze zaal poule met 3 knappe overwinningen, ze hebben een ploeg met sterke rebounders en overal scorend vermogen, tel daarbij op dat hun topschutter Dirk Jan Westmaas in ze laatste thuiswedstrijd er 14 heeft ingegooid.

De laatste overwinning van Tjoba was in en tegen Nieuwerkerk met zeer knap spel kwamen de zeelanders 11-19 voor en hebben daarna de wedstrijd vakkundig uitgespeeld dus Odik is gewaarschuwd voor al dit geweld.
Odik daarentegen heeft afgelopen zaterdag laten zien wat het kan.
Met een 1ste helft dat vol met fouten en weinig concentratie zat werd het gewoon weggespeeld door de gasten uit Haarlem, daarbij moet gezegd worden dat Rapid wel een enorm hoog percentage had op alle kansen.
Met een ruststand van 12-17 was al genoeg gezegd.
Met de 2de helft heeft Odik laten zien dat het ook anders kan, de concentratie was hoog met veel onderscheppingen tot gevolg, de juiste mensen werden uitgespeeld en de doelpunten vielen weer als vanouds.
Met een mooie inhaalrace en zeker knappe goals in de slotfase hebben de toppers uit Odik 1 2 punten binnen gehaald en zeker de algemene toeschouwer beloond met een mooie wedstrijd.
Tjoba heeft een goede ploeg en die zijn moeilijk te verslaan maar net als Tjoba heeft Odik dat ook, alleen zullen de mannen en vrouwen uit Barneveld er zaterdag er al vanaf het begin moeten staan en alles moeten geven.
Ik hoop zelf als liefhebber van de sport dat Dirk Jan Westmaas zaterdag gekoppeld word aan onze eigen topper Luuk van de Kuilen, als dat gebeurd is de winst al zeker voor de toeschouwer.
Tot zaterdag in ’s-Heer Hendrikskinderen.