Zware dobber voor ODIK E5 en F1

Voor de jongste spelertjes van de ODIK-familie, de E5 en de F1, was zaterdag 22 november niet echt een dag om vrolijk van te worden. Beide ploegen kregen met 1-9 een fikse nederlaag te incasseren.
De pupillen E5 moest het opnemen tegen De Corvers E1.
Niet alleen de lastige tegenstander speelde het ODIK-kwartet parten. Ook blessures speelden een rol.
Evan kreeg al in het begin van de wedstrijd een bal hard op zijn bolletje en even later was Sophie de pineut, zij kreeg de bal op haar neus. AUW!
Gelukkig konden beide spelers na het drogen van de tranen en een paar troostende woorden, de strijd weer hervatten.

Een ander obstakel werd gevormd door de veters van de sportschoenen.
Bij de een na de ander schoten de strikken los en moesten coaches, ouders, scheidsrechter en ander hulptroepen op de knieën om de boel weer vast te knopen.

Er was voor onze E'tjes geen eer te behalen tegen de veel grotere en sterkere spelers van De Corvers.
Hoewel, dat is niet helemaal waar, want de spreekwoordelijke eer werd weldegelijk gered door een fraaie treffer uit een schot.

Het is nog een jong ploegje en ze kunnen nog heel veel leren, dus het zal best wel goed komen met ze.

Een impressie van de wedstrijd is hier te zien.

In een ander deel van de zaal speelde onze F1 tegen Dindoa F3.
Op zich is het al een feest om dat kleine spul over het veld te zien rennen, van de ene naar de andere korf.
Maar het mooiste van het schouwspel speelt zich toch rond het veld af. Juichende moeders als ODIK de bal onderschept. Een meelevende opa die de scheidsrechter er op wijst dat zijn kleinkind toch echt goed stond te verdedigen. Dat "verdedigd" niet geldt bij de F'jes wist hij even niet!

Maar het meest indrukwekkend was toch wel intense meeleven van coach Marieke.
Met alles wat ze in zich heeft moedigde zij haar spelertjes aan, riep aanwijzingen en deelde complimenten uit.
Ook al liep het voor geen meter en kwam haar team op een straatlengte achter te staan, er kwam geen wanklank over haar lippen.
Alleen maar enthousiaste en positieve geluiden.
Wat een top-coach, hadden we er daar maar meer van!

Dus je kan wel nagaan wat er gebeurde toen ODIK er in slaagde om een doelpunt te maken.
We hebben gescoord, het dak ging er af!
Wat is het toch geweldig als je zo je sport kan beleven!

Trouwens, nog even over dat "verdedigd schieten"; Wat een ontzettend foute regel vind ik dat.
Je mag bij de F'jes een schutter wel proberen te "hinderen", maar het kan nooit verdedigd zijn.
Waarom zou je kinderen leren dat ze verdedigd mogen schieten, terwijl je ze dat vanaf de E'tjes weer af moet leren?
Bovendien heeft het tot gevolg dat je een wat langere speler bij de korf kan zetten, die dan onbeperkt de bal door de mand mag zien te gooien. Ook al staan er 4 tegenstanders pal bovenop zich suf te verdedigen.
Nee, dat experiment is wat mij betreft een complete mislukking.
Voor het overige vind ik het "4-korfbal" in één vak helemaal leuk.

Wat sfeerbeelden van onze onvolprezen F'jes zijn hier te zien.