ODIK – Rapid (25-23)

Wederom betrad ODIK afgelopen week haar eigen velden. Ditmaal moest de strijd worden gestreden tegen Rapid uit Haarlem. De groen gehemde tegenstander wist dit zaalseizoen nog geen enkele overwinning te behalen, maar liet ODIK niet zomaar passeren. Een spannende wedstrijd was het gevolg.

De wedstrijd werd ingezet met een openingstreffer van Luuk van de Kuilen. Hierna rommelde de rood-witten wat met de bal en wist Rapid gelijk te komen. Nog even wist ODIK een kleine voorsprong te bereiken, maar hierna moest het achttal voor het overgrote deel van de wedstrijd achter de feiten aanlopen. “Ik ben zeker niet tevreden over de eerste helft, Rapid kon veel te makkelijk de kansen nemen. We stapten teveel in, waardoor ze gemakkelijk omdraaiballen en doorloopballen de korf in konden gooien”, aldus coach Jan-Willem van Nieuwenhuijsen. “Dan moet ik wel zeggen dat Rapid zuiver schoot, hulde aan de tegenstander. Maar 17 doelpunten tegen in de eerste helft is veel te veel.”
                Na tien minuten speeltijd en een achterstand van 2-5, vroeg van Nieuwenhuijsen een time-out aan. Dit was nodig, want ODIK presteerde onder de maat. De woorden van de coach wierpen echter niet hun vruchten af. De achterstand van de Barnevelders werd zelfs opgebouwd tot een gat van vijf punten met een ruststand van 12-17.
                De ODIK’ers speelde duidelijk een betere tweede helft. Langzaam maar zeker wist het achttal dichterbij te komen. Dit resulteerde in een gelijke stand van 21-21 met nog elf minuten op de klok. Het publiek zat op het puntje van de stoel. “Het was ontzettend spannend”, vertelde speler Rutger Sloothaak: “De basis hiervan lag natuurlijk in de eerste helft, zoiets mag niet gebeuren. Desalniettemin was het knap van ons dat we de hele tweede helft zijn blijven knokken. Maar we hadden het onszelf wat makkelijker kunnen maken.”
                De laatste twee minuten werd Manon Veen ingebracht. Zij bleek een zeer waardevol. “Manon viel goed in, ze pakte belangrijke rebounds. Hierdoor konden Gilbert en Rutger lekker schieten.” De van Vada afkomstige Rutger Sloothaak maakte dit jaar zijn entree bij de rood-witten. Zeker in de zaal toont hij zich een waardevolle speler. “Links en rechts was het wat moeilijk op het veld. Maar nu in de zaal gaat het goed, en dat krijg je dan ook terug”, vertelde de speler. Zijn explosieve acties pakten ook deze keer goed uit en op het cruciale moment wist hij de 24-23 te maken. Dit stelde hem nog niet geheel tevreden en binnen dezelfde laatste minuut legde hij er een tweede prachtige bal in. “Dan ben je extra blij”, aldus Sloothaak: "Als je nieuw bent bij een club  wil je graag laten zien wat je kunt. Aan jezelf, maar vooral aan het team en het publiek.”

Doelpuntenmakers ODIK: Luuk van de Kuilen 12x; Rutger Sloothaak 5x; Gilbert Punt 4x; Daniëlle Jansen 2x; Yasha van Kattenbroek 1x; en Wilianne Davelaar 1x.

Bron: Barneveldse Krant