Houdini-act van ODIK 1

Houdini, wie kent hem niet; de boeienkoning die met kettingen geketend, hangend aan zijn voeten en onder water gedompeld, kans zag om zichzelf op onnavolgbare wijze te bevrijden. Nou, ODIK 1 leverde tegen Rapid een prestatie waar die Houdini nog een puntje aan kan zuigen!
Het begon allemaal rustig.
Luuk zette ODIK op voorsprong, Rapid kwam gelijk, Rutger scoorde de 2-1 en Rapid kwam weer gelijk.
Maar daarna werd het linke soep voor het team van Van Nieuwenhuijsen.

Rapid sloeg een gat van 3 doelpunten en hield ODIK vrijwel de hele wedstrijd onder zich.
Op sommige momenten was het verschil zelfs 5 doelpunten in het voordeel van de ploeg uit Haarlem; 9-14, 10-15 en 12-17.
Die laatste stand was tevens de ruststand.

Na de thee begon ODIK aan het herstel te werken.
Bij de aansluitingstreffer van Daniëlle (17-18) begon ook het TOF-vak zich er mee te bemoeien.
Even dreigde het weer mis te gaan, want Rapid creëerde weer een verschil van 3 (18-21), maar de geest was bij ODIK uit de fles.

Door 2 treffers van Gilbert en 3 van Luuk kwam de stand op 23-23 en lag, met nog maar 4 minuten te spelen, een remise binnen handbereik.
Maar het werd nog veel gekker. Rutger kreeg op het z'n heupen en schoot anderhalve minuut voor tijd de 24-23 binnen en in de laatste minuut produceerde hij een toverbal met een dubbele Rietberger, waarmee hij ODIK op 25-23 zette.

De Veluwehal trilde op zijn grondvesten toen scheidsrechter Komduur voor de laatste maal floot.
Bizar; bij de in totaal 48 goals stond Rapid er 39 van aan de leiding, 5 maal was het gelijk en ODIK stond bij slechts 4 treffers aan de goede kant van de score. Namelijk bij de eerste en de derde en, wel zo belangrijk, bij laatste 2!!

Luuk was weer de "man of the match" met maar liefst 12 doelpunten en Rutger (5) pakte de matchwinner- prijs met zijn laatste 2 treffers.
Ook Gilbert (4), Daniëlle (2), Yasha (1) en Willianne (1) deden een duit in het zakje, met als ongekend fraai resultaat dat de 2 punten in Barneveld bleven en het arme Rapid uiteindelijk met lege handen terug naar Haarlem moest.

Je zou het door de hectiek van de wedstrijd bijna vergeten, maar in de rust werden door voorzitter Melis de Vries de prijswinnaars van de speculaasverkoop in het zonnetje gezet en het Team van de Week , de pupillen E3, geassisteerd door de ODIK-kip, vertoonde zijn kunsten met het schieten op de korf.
Uiteraard zijn ook de wedstrijdfoto's weer te zien.