IJzersterk Avanti houdt ODIK in toom

Na de even fraaie als verrassende winst van ODIK 1 vorige week in en tegen Nieuwerkerk moest ODIK in de eerste thuiswedstrijd op 15 november opnieuw zien te stunten tegen lijstaanvoerder Avanti. Al snel bleek dat de ploeg uit Pijnacker dat niet zomaar zou laten gebeuren.
Na de openingstreffer van Gilbert maakte Avanti zijn naam waar en stoomde op volle kracht voorwaarts.
Pas bij de stand 1-6 kon Luuk namens ODIK weer wat terug doen door een strafworp te benutten.

Een nieuwe tussensprint leidde tot een 4-9 voorsprong voor het ijzersterke Avanti.
Zowel hun dames als de heren beschikken over geweldige fysieke capaciteiten. Ze zijn snel, sterk, wendbaar en, jammer voor ODIK, loepzuiver.
Vrijwel alle 1-op-1 duels pakten in het voordeel van de blauwhemden uit.
In het laatste deel van de eerste helft toonde ODIK zijn veerkracht. Rutger zorgde een minuut of 7 voor rust zelfs voor de 9-9 gelijkmaker.
De ruststand was met 10-11 net in het voordeel van de Pijnackers.

In de tweede helft deed Avanti er nog een schepje bovenop.
Bij de stand 11-16 vroeg de jarige ODIK coach Van Nieuwenhuijsen een time-out aan in een poging ODIK weer op scherp te krijgen en Avanti uit zijn ritme te halen. Dat werkte in zoverre, dat ODIK met een 18-20 tussenstand Avanti weer op de hielen zat.
Avanti beschikte echter nog over een dosis reserve-energie, dat in het slotdeel van de wedstrijd werd aangesproken.
Overtuigend en medogenloos knalden ze door naar een eindstand van 20-28.

Een terecht verlies voor onze jongens en meiden, die zich het snot voor de ogen hebben gewerkt, maar gewoon niet opgewassen bleken tegen de suprematie van Avanti.

Jammer en teleustellend is het dan, dat vooral rond het veld de frustratie over de nederlaag wordt geuit met meestal volstrekt onterechte aanteigingen jegens vooral de scheidsrechter en de tegenstanders.
Natuurlijk wil iedereen met een rood-wit hart dat ODIK altijd wint. Maar als de tegenstanders beter zijn dan wij, dan verlies je gewoon, dat is "all in the game".
En, hallo, we spelen wel Overgangsklasse hoor!
Met grotendeels eigen kweek, met spelers die nog niet zo gek lang geleden zelf aan de hand van hun toemalige helden als "team van de week" heel timide de imposante Veluwehal betraden. In de tijd dat ODIK nog in de 3e en 2e klasse opereerde, in de tijd dat er onder leiding van de vermaarde Bertus v.d. Berkt in het beleidsplan optimischtisch werd geschreven dat ODIK een stabiele eerste-klasser zou moeten kunnen worden.
En kijk dan nou eens!
De "lelijke eendjes" van toen zijn in de kweekvijver van ODIK uitgegroeid tot prachtige zwanen. Zij hebben ervoor gezorgd dat ODIK zelfs een stabiele Overgangsklasser is geworden!
Tel je zegeningen, mopperaars, en voeg je bij de "die-hards" die met hun schorgeschreeuwde kelen het TOF-supportersvak bevolken.

Onze toekomstige sterren, de F'jes van Marieke en Rachel, vormden nu het "Team van de week" en zij zijn te zien in deze fotoserie .
Beelden van de wedstrijd zelf zijn hier te zien.