ODIK 5 klopt Spirit 3

ODIK 5 vecht voor lijfsbehoud in de 5e klasse D. De slotwedsdtrijd in deze najaarscompetitie was op 18 oktober tegen Spirit 3. Deze wedstrijd zou bepalen wie de drager van de rode lantaarn zou worden, want beide ploegen hadden nog maar 2 punten uit 5 wedstrijden.
Spirit had echter een veel beter doelsaldo, dus er moest worden gewonnen om niet op de laatste plaats te eindigen.

Aan het wedstrijdbeeld was goed te zien dat de ploegen nauwelijks voor elkaar onder doen. Ook het scoreverloop was daarmee in overeenstemming.
ODIK kwam pas na 10 minuten op voorsprong, door een doorloopbal van Reinate, die vandaag haar laatste wedstrijd voor ODIK speelde.
Spirit kwam langszij, waarna Maarten een strafworp benutte. Weer haakte Spirit aan maar opnieuw pakte ODIK een voorsprong, dit keer uit een schot van Michel.
Rick en Anne sloegen met rake schoten een gaatje, maar nog voor de rust vonden de Voorthuizenaren de aansluiting; 5-4.

Na de thee kwam Spirit weer op gelijke hoogte.
Weer pakte ODIK een minimale voorsprong, die andermaal door Spirit teniet werd gedaan; 6-6.

Met een slotoffensief deed Michel de hoop bij de rood-witten weer opleven: 7-6.
Spirit deed wat het kon, maar zag in de resterende minuten geen kans om ODIK te achterhalen.
Scheidsrechter Andries Balke floot voor de laatste maal en de buit was binnen!

Reinate nam met een bos bloemen afscheid van haar teamgenoten en iedereen bleef lekker nog een beetje in de herfstzon nagenieten van de krappe maar verdiende overwinning.

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.