ODIK C1 kampioen

ODIK C1 heeft op 11 oktober het kampioenschap in de 3e klasse E behaald. Het kon na de winst van 4 oktober tegen Mia ook eigenlijk niet meer mis gaan.
ODIK kon het afmaken in de thuiswedstrijd tegen Spirit, dat eerder in de uitwedstrijd van 27 september al met 13-5 was verslagen.
Dat gebeurde dan ook, al ging het allemaal niet zo makkelijk als gedacht.

Waar in de voorafgaande wedstrijden veel en makkelijk werd gescoord, bleef de productie in de eerste helft aan de magere kant.
De Spirit-verdedigers hadden duidelijk geen zin in nieuw pak rammel en lieten zich heel snel inzakken bij de paalzone, zodat doorbraak pogingen geen zin hadden en voornamelijk op het schot moest worden gescoord.
Het aanvalsspel werd daardoor erg statisch en voorspelbaar.

Al met al stond er bij de rust slechts een magere 3-0 voorsprong op het bord.

In de tweede helft was een vergelijkbaar spelbeeld te zien, met het verschil dat het ODIK-visier bij de schoten een stukkie scherper stond afgesteld.
Nadat Laura voor 4-0 had gezorgd, maakte de ingevallen Roan zijn faam als schutter waar door snel achter elkaar de 5e en 6e treffer voor zijn rekening te nemen.
Pas nadat Laura voor de 7-0 had getekend, kon Spirit iets terug doen; 7-1.
Maar Roan maakte daarna zijn 3e treffer en bepaalde de eindstand op een overduidelijke 8-1.

De buit was binnen en de ploeg kreeg zijn dik verdiende oorkonde uitgereikt.
Gefeliciteerd allemaal!!

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.