Zilver voor ODIK E1 en E2!

ODIK E1 en E2 komen beiden uit in de 2e klasse. De E1 in poule S, en de E2 in poule L. Op 11 oktober speelden beide ploegen thuis.

ODIK E1 moest het opnemen tegen DVO E4, die samen knokken om een tweede plek in deze poule.
Onder toeziend oog van een illuster drietal coaches; de gebroeders Schut en JW van Ede, liet de E1 zien dat ze dit jaar al veel hebben geleerd.
Het rondspelen van de bal en het neerzetten van een afvang en een aangeef doen ze al probleemloos. Daardoor ontstonden er heel veel kansen, waarvan er maar liefst 14 werden benut!
En verdedigend zat het potdicht, er werd geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd.

Het ging er heel sportief aan toe, zodat scheidsrechtrer Lianne de Weerd een makkie had.

Jammer dat er 2 keer van Woudenberg E2 is verloren, anders had er zeker een kampioenschap ingezeten.
Volgende week volgt de laatste wedstrijd van deze herfstcompetitie, opnieuw tegen DVO.
Aannemend dat ook dan weer gewonnen wordt, komt de E1 op 8 punten uit 6 wedstrijden, een prachtig resultaat!!

In de poule van ODIK E2 is Sparta E1 onaantastbaar.
ODIK moest vooral Mia en Soesterkwartier onder zich zien te houden, dan konden ook zij "het zilver" behalen.

Op 11 oktober stond hun laatste wedstrijd, thuis tegen Soesterkwartier, op het programma.
Coach Stefan van Manen sprak zijn ploegje inspirerend toe en gaf iedereen de nodige instructies om de wedstrijd tot een goed einde te kunnen brengen.

Onder leiding van scheidsrechter Marten Jansen ging het ODIK-viertal vol goede moed van start en wist al snel op 1-0 voor te komen.
Opnieuw bleek het grote voordeel van het "4-korfbal" dat in één vak met 2 palen wordt gespeeld. Geen onnodige vertraging met het transporteren van de bal van het ene naar het andere vak, geen spelers die niks te doen hebben, maar voortdurende actie en een spel dat voortdurende op en neer golft.
Leuk om te zien en prettig voor de spelers!

ODIK wist er in totaal 4 te maken en hoefde maar 1 tegentreffer toe te staan.
De snelle rekenaar weet het dus al; 4-1 winst voor ODIK E2, dat daarmee de 2e plek in de poule opeiste. Prima gedaan jongens en meiden!!

Er zijn van deze wedstrijden ook wat foto's gemaakt. Bekijk daarvoor het album van de E1 en van de E2.