C1 overtreft zichzelf (en Mia C2)

Voor Mia C2 was de wedstrijd tegen ODIK C1 op 4 oktober een kwestie van "erop of eronder". Bij winst zouden de Amersfoorters het kampioenschap van de herfstcompetitie binnen kunnen halen. Bij verlies zouden ze de koppositie voorlopig aan ODIK af moeten staan.
Op 6 september ging ODIK C1 bij de uitwedstrijd tegen Mia nog met 4-7 de mist in. Maar daarna heeft de ploeg van Richard en Benjamin een stijgende lijn ingezet.
Nou ja, stijgende lijn, het was meer een raket-lancering!
Er is in die paar weken heel veel bijgeleerd en de ploeg is enorm gegroeid. Daarom werd er met veel vertrouwen naar de confrontatie uitgezien.

Door het ontbreken van een scheidsrechter werd enige vertraging opgelopen. Gelukkig was Cor Lam bereid om te fluiten en dat deed hij bijzonder goed.
De ingestudeerde "beginbal" mislukte door een foutje in de opstelling, maar al na een paar minuten pofte Roan van afstand de openingstreffer er in en dat was gelijk de start van een ongekend offensief waarbij Mia totaal van de mat werd geveegd.
Met schoten, kleine kansen, doorloopballen en stippen denderde de ODIK-trein naar een 6-0 ruststand.

De tweede helft werd daardoor een formaliteit en was kwalitatief ook een stuk minder dan de eerste 25 minuten.
Met uizondering dan van de laatste treffer, want dat was echt een beauty. Na een onderschepping gaf Roan een splijtende pass vanuit het voorvak op de diep sprintende Jantine, die feilloos aannam en met een doorloopbal afrondde (foto links).
Daarmee gaf het scorebord een 8-2 eindstand aan.

Overal in het ODIK- kamp waren blije gezichten te zien, want wat niemand vooraf had verwacht komt nu toch wel heel dicht bij; het kampioenschap in de 3e klasse!
Bij winst komende zaterdag, om 12.00 uur thuis tegen Spirit, kan de vlag worden gehesen!
Ter verhoging van de feestvreugde trakteerde de jarige Bram na de wedstrijd op chips.

Nog even nagenieten? Kijk dan maar naar de foto's!