ODIK C1 raakt op stoom

Na een paar weken in de nieuwe samenstelling getraind en gespeeld te hebben, begint ODIK C1 aardig op stoom te raken.
Na 7-4 het verlies in de eerste wedstrijd, uit tegen Mia, werd uit tegen RDZ met 3-3 gelijk gespeeld. In de daarop volgende thuiswedstrijd werd RDZ met 9-3 ruimschoots geklopt.

Onder het motto "iedere week een stapje voorwaarts" moest ODIK C1 op 27 september proberen om Spirit C2 onder de duim te houden. Nou, in die opzet zijn ze goed geslaagd!

Zelfs met de toppertjes Jantine en Pieter op de bank zag ODIK kans om Spirit voortdurend onder druk te houden. En bij balverlies werden de tegenstanders opgesloten, waardoor de bal herhaaldelijk werd terug veroverd en de aanval kon worden voortgezet.
Dat resulteerde in een groot aantal kansen, waarvan er in de eerste helft al 6 werden verzilverd.
Spirit wist daar maar 1 doelpunt tegenover te zetten.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de "beginbal" bij de start van de 2e helft.
Alle 4 de spelers maken een op elkaar afgestemde bal- en loopactie, eindigend in een doelpoging. Het was weliswaar Anouk die de dooploopbal feilloos benutte, maar het doelpunt kwam daardoor op naam van het hele vak. Dat is pas korfbal!

Kort daarna werd een verloren bal weer eens terug veroverd, waarna Laura de diepte inliep, keurig werd aangespeeld, zodat zij eenvoudig kon afronden.

Spirit werd totaal overlopen, waardoor kort voor tijd een 13-3 voorsprong op het bord stond. Concentratieverlies in de eindfase, in combinatie met een paar mooie actie van een Spirit heer, zorgde er voor dat de eindstand 13-5 werd.

Een afgetekende overwinning, met een groot compliment voor de hele ploeg.
Als we de komende weken de dynamiek in het aanvalsspel kunnen verbeteren en het één op één verdedigen wat beter onder de knie krijgen, kunnen we met een gerust hart de zaalcompetitie in.

Voor deze veld-najaarscompetitie volgt zaterdag het sleutelduel tegen Mia. Bij winst op de Amersfoorters kan dan de koppositie in de 3e klasse worden gepakt! Dat zou de doelstelling overtreffen, maar wie weet, de bal is rond....