ODIK laat Oost Arnhem ontsnappen

Niet alleen ODIK A1 kreeg op 27 september met de koploper te maken, ook ODIK 1 was dat lot beschoren. Oost Arnhem 1 was naar Barneveld afgereisd om zijn koppositie in de Overgangsklasse A te verstevigen.
ODIK begon gehandicapt aan de wedstrijd, want topschutter Luuk van de Kuilen had een blessure aan zijn enkelbanden opgelopen. Hij startte wel, maar dit keer in de rol van rebounder, waarbij Gilbert Punt in de schuttersrol van Luuk opereerde.
Deze functieverdeling had tot gevolg dat in het andere vak Benjamin Vos en Rutger Sloothaak een gelegenheids duo vormden.

Deze tactische ingreep van coach Jan Willem van Nieuwenhuijsen leek succes te hebben, want in rap tempo sloeg ODIK een gat van 3 doelpunten.
De Arnhemmers wisten vooralsnog hun status van lijstaanvoerder absoluut niet waar te maken. De passing was slordig, de schoten raakten geen mand en opgelegde kansen werden vakkundig om zeep geholpen.
In de eerste 35 minuten wist Oost Arnhem slechts 3 maal te scoren. Ook in het rood-witte kamp liep het niet echt vlot, waardoor de ruststand op een schamele 5-3 bleef steken.

De verwachting langs de lijn was, dat ODIK in de 2e helft furieus van start zou gaan en het wankelende O.A. de genadeslag zou toebrengen.
Maar daar kwam het niet van.

Het tweede aanvalsvak, met Benjamin, Rutger, Else en Willianne, kreeg bij de doelpogingen last van het spreekwoordelijke "deuk in een pakkie boter - syndroom" en wist te lange tijd niet tot scoren te komen. Oost Arnhem putte daar duidelijk moed uit en kwam, zonder veel beter te spelen dan in de zeer matige eertste helft, na 10 minuten op 6-6 naast ODIK.

Nog geen 3 minuten later stond ODIK met 7-8 voor het eerst op achterstand.
ODIK liet zich gelukkig niet gek maken en zette alles op alles om de Arnhemmers terug te pakken. Daardoor werd de wedstrijd niet mooi, maar wel heel spannend.
Jan Willem greep zo'n 10 minuten voor tijd in.
Richard Punt werd bij een 11-11 tussenstand ingebracht in een uiterste poging om de stagnerende doelpuntenmachine weer aan de praat te krijgen.

Met nog 5 minuten te spelen pakte ODIK met een score van Rutger inderdaad weer één puntje voorsprong, maar vlak voor tijd benutte Oost Arnhem een strafworp waardoor de stand weer in evenwicht was.
Beide aanvalsvakken slaagden er vervolgens niet in om de doorslag te geven, waardoor een puntendeling het eindresultaat was.
Sommigen baalden daarvan, anderen haalden stiekem opgelucht adem.

Een punt tegen de koploper, lang niet gek, zo lijkt het, maar er had toch méér ingezeten.
Hopelijk is Luuk komende zaterdag weer hersteld en kan tegen het nog puntloze Heerenveen de volle winst worden gepakt.

Beelden van de wedstrijd zijn hier te zien.