ODIK C1 maakt goede vordering

De mist hangt nog als een grauwe deken over het veld als ODIK C1 de krachtmeting met RDZ C1 aan gaat. Vorige week werd tegen deze ploeg uit Zeist een 3-0 ruststand omgezet in een 3-3 gelijkspel en de opdracht was om de progressie die tijdens de trainingen wordt geboekt om te zetten in een beter wedstrijdresultaat.  Zeker omdat de C1 een aantal spelers kent die vorig seizoen nog in de D1 en zelfs de D2 speelden, is dat een pittige opgave.
Want bedacht moet worden dat de overgang van D naar C de moeilijkste is uit de hele korfballoopbaan; een groter veld, een hogere paal, een grotere bal, fysiek sterkere tegenstanders, functiewisseling na 2 doelpunten, da's niet niks!

Gelukkig lopen er bij de meiden een aantal 2e jaars C spelers, die de nieuwkomers op sleeptouw kunnen nemen.
Het is mooi om te zien dat er iedere week progressie wordt gemaakt. Een speler als Roan die van impulsief handelen nu tactische opdrachten prima uitvoert, waardoor de rebound veel beter staat, zodat Sandra en Rosalie herhaaldijk tot schot kunnen komen.
Of Joram, Pieter en Bram die vol overgave druk geven op de ballijn van de tegenstander waardoor de bal regelmatig terug kon worden veroverd.
En de "2e jaars" Laura en Jantine die mede door het werk van hun vakgenoten hun aanvallende werk makkelijker kunnen uitvoeren.

Natuurlijk moet er nog heel veel verbeteren. Zoals de 1 tegen 1 duels in de verdediging, de passing over grote afstand en het in hoog tempo rondspelen van de bal. Maar zolang er vooruitgang wordt geboekt is er reden tot tevredenheid.
RDZ zal er minder blij mee zijn, want na een 6-2 ruststand werd een 9-3 eindstand genoteerd. Een uitstekend resultaat, dat de ploeg zeker zal motiveren om verdere stappen te maken en steeds beter te worden.

Een aantal wedstrijdbeelden uit de 1e helft is hier te zien.