Overtuigende winst voor ODIK 1

Zaterdag 13 september 2014, een aangenaam herfstzonnetje verwarmt het sportcomplex Oosterbos en een groot aantal ODIK'kers bevolkt het vernieuwde terras en de banken langs het veld. De A1 heeft concurrent Dalto verslagen, ODIK 2 boekte overtuigend winst op Harkema 2, ODIK 3 wist na een ruime achterstand tegen OVVO de volle winst in de laatste minuut binnen te halen en de C1 boog een 3-0 achterstand om in een verdiend gelijk spel. Als dat geen goede voortekenen zijn voor het rood-witte vlaggenschip, dan weet ik het niet meer.  Tel daarbij op de 9-5 winst van de D1 en de verpletterende 15-4 winst van de E1, tja, dan kan het toch niet meer mis gaan?
Oké de F1 verloor met 17-1 nipt van SKF, maar dat kon de euforie niet temperen.

Sparta Zwolle 1 was naar Barneveld afgereisd om de wonden die ODIK 1 de afgelopen twee weken had opgelopen, nog eens flink open te krabben, dus er was alles aan gelegen om te laten zien wat we in huis hebben.
En dat gebeurde ook.

Van meet af aan was het de ploeg van Van Nieuwenhuijsen die de toon zette, verdedigend de goede Zwolse schutters aan banden wist te leggen en aanvallend een ouderwetse scherpte etaleerde, met de genadeloze doelpuntenmachines Luuk en Gilbert in een hoofdrol.
Sparta stond er bij en keek er naar. Met geen mogelijkheid wisten de blauwhemden onder de onophoudelijke druk van het Barneveldse keurcorps uit te komen en lijdzaam moesten ze toezien dat ODIK wegliep naar een 12-5 ruststand.

Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen.

Toch was dat niet het geval, want de ruime voorsprong werkte in de 2e helft verdovend op ons illustere achttal.
De teugels werden wat gevierd en de echte drive om tot het uiterste te gaan, verdampte.
Dat bood de Zwollenaren de gelegenheid om stapje voor stapje dichterbij te sluipen, waardoor het verschil nog tegen het eind van de partij nog maar 3 doelpunten bedroeg.

Met een time out wist Jan Willem zijn ploeg weer in het juiste spoor te brengen en in een beslissende eindsprint werd een eindstant van 19-14 bereikt.

Een zeer verdiende winst, die nog veel ruimer had kunnen uitpakken als de ploeg kans had gezien om de flow van de eerste helft ook in het tweede deel vast te houden. Dat kan in het vervolg van de competitie van belang zijn, als het doelsaldo in de strijd tegen ploegen als Heerenveen, Sparta en KVZ een rol gaat spelen.
In ieder geval weet ODIK weer waartoe het in staat is, namelijk een uitstekende pot korfbal in de zware Overgangsklasse op de mat leggen, en dat is een grote pluim waard!

De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.