ODIK 1 - DOS Kampen 1

Iedereen is natuurlijk benieuwd wat het nieuwe seizoen zal gaan brengen. Hoe gaat ODIK 1 het zonder Hugo, Elmar en Floor doen en wat zullen Benjamin Vos en de van Vada afkomstige verse krachten Daniëlle Jansen en Rutger Sloothaak brengen? Wat zal de koers onder trainer-coach Jan Willem Nieuwenhuijsen gaan worden?
De voorbereiding gaf alle vertrouwen.
In een uitgebreide serie oefenwedstrijden werden prima resultaten behaald en de nieuwe bemanning heeft zijn plekje op het rood-witte vlaggenschip snel gevonden.
ODIK 1 leek dus klaar voor een nieuwe uitdaging in de Overgangsklasse.
Maar het pakte heel anders uit.

De eerste wedstrijd, op 30 augustus thuis tegen DOS-Kampen werd een pijnlijke blamage. Al binnen een kwartier stond een ontluisterende 1-7 achterstand op het scorebord. Dat gapende gat kon de rest van de wedsrtrijd niet meer worden gedicht.
Sterker nog, het verschil werd alleen maar groter en liep op tot maar liefst 10 doelpunten.

De inmaakpartij kwam keihard aan, bij de spelers, bij de coach, bij het publiek en bij iedereen die ODIK een warm hart toedraagt.
De komende dagen staat de "Hoe-kon-dit-gebeuren vraag" centraal.
Dat er af en toe eens een speler een slechte dag heeft kan uiteraard voorkomen.
Of soms maken de weersomstandigheden of de wedstrijdleiding een optimale prestatie onmogelijk, of blessures brengen een team uit het evenwicht.
Maar voor een zó volstrekt en intens collectief falen is niet zo maar een steekhoudende verklaring te vinden.

Wel was duidelijk dat ODIK niet met de juiste mentale instelling aan de wedstrijd begon. Het bal- en looptempo lag te laag, de passes waren slordig en vrijwel alle rebound duels werden verloren van de Kampenaren, die wèl met het mes tussen de tanden speelden. Bovendien werden veel opgelegde kansen, waaronder strafworpen, gemist.

De tweede helft verliep weliswaar iets minder dramatisch, maar toen was de strijd allang beslecht.
In een poging om het tij te keren wisselde Jan Willem het halve team, maar ook de invalkrachten brachten niet het beoogde resultaat.
Nee, er was gewoon geen eer aan te behalen. De meeste spelers zaten er na de zware 14-24 nederlaag aangeslagen bij. Hier had niemand op gerekend! Maar goed, we zijn nog maar net begonnen dus er zijn nog zat punten te halen. En een schrale troost: dit was zó ondermaats, het kan de volgende wedstrijden alleen maar beter gaan!

Voor degenen die nog een slokje uit de gifbeker willen nemen; de wedstrijdfoto's zijn hier te zien.