Ondanks verlies handhaaft ODIK zich in de Overgangsklasse

BARNEVELD - ODIK wist op eigen terrein geen punten te pakken tegen kampioen Nieuwerkerk. Toch handhaafden de Barnevelders zich in de Overgangsklasse, omdat concurrent Telstar verloor van Albatros.
  De laatste competitieronde was in de Overgangsklasse D een spannende. De onderste vijf ploegen hadden punten nodig of waren afhankelijk van de andere uitslagen in de strijd tegen handhaving. Ook ODIK had nog minimaal één punt nodig om zich op eigen kracht veilig te spelen. Dit punt moest gehaald worden tegen Nieuwerkerk, de nummer 1 van de ranglijst. „Nieuwerkerk deed haar sportieve plicht en gaf, zoals dat hoort, ons dat ene punt niet cadeau. Zij wilden hun ongeslagen status in uitwedstrijden behouden", aldus coach Adriaan van Dijk.  ODIK scoorde meteen in de eerste aanval uit een vrije bal. De twintig minuten die volgden waren voor Nieuwerkerk. Aanvallend waren de bezoekers erg scherp. Korte kansen in de paalzone werden door de kampioenen goed afgemaakt. ODIK miste te veel van deze kansen. Nieuwerkerk liep uit naar 5-9. Het laatste kwartier van de eerste helft sloop ODIK dichterbij, mede door de sterk spelende Gilbert Punt. De ruststand was 8-11. 
ODIK kwam na rust met nog meer strijdlust het veld op. Dit leverde resultaat op. De ploeg van scheidend coach Adriaan van Dijk kwam op gelijke hoogte (14-14). De wedstrijd leek te kantelen, maar Nieuwerkerk herpakte zich en bouwde opnieuw een kleine voorsprong op. Aan de zijlijn was al bekend dat degradatiekandidaat Telstar een ruime achterstand had op Albatros, dus ODIK kon zich neerleggen bij een nederlaag. Er was ruimte om coach Adriaan van Dijk, teambegeleider Henk de Rooy en spelers Elmar Hesselink, Hugo van Woudenberg en Florien van de Kuilen een mooi afscheid te bieden. Onder luid gejuich verlieten deze spelers voor de laatste keer het strijdtoneel. Niet veel later floot de goed leidende arbiter voor het einde van de wedstrijd. De eindstand was 16-19. 
„We hebben er veel energie in gestoken om te winnen van Nieuwerkerk. Vooral de tweede helft hebben we als één collectief gestreden voor elke bal. Helaas is het ons niet gelukt om een punt van de kampioen af te snoepen. Het grote verschil zat hem in de afronding. Nieuwerkerk was messcherp en wij misten veel opgelegde kansen", meldde coach Van Dijk. „Aan de kant wisten wij al lange tijd dat Telstar achter stond en dat wij dus veilig waren. In de laatste time-out hebben we dit aan het team verteld. We zijn ontzettend opgelucht dat we niet verder hoeven te strijden tegen degradatie. Na een matig veldseizoen en een steengoed zaalseizoen is het mooi geweest.", aldus de coach, die volgend seizoen ODIK zal verruilen voor Unitas.   
 
Doelpuntenmakers ODIK: Gilbert Punt 6x, Luuk van de Kuilen, Hugo van Woudenberg, Elmar Hesselink 3x en Else de Vries 1x. 

Bron: Barneveldse Krant
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen