ODIK 1 - Telstar 1; belangrijke punten voor lijfsbehoud

Onder weersomstandigheden die meer aan de herfst dan aan de lente deden denken, moest ODIK 1 het op zaterdag 10 mei opnemen tegen Telstar 1. De verschillen in punten tussen een groot aantal ploegen in deze Overgangsklasse D zijn minimaal, dus het belang van deze wedstrijd was bijzonder groot.
De winnaar zou een klein gaatje kunnen slaan ten opzichte van de gevreesde degradatiestreep, de verliezer moet zich ernstig zorgen gaan maken over handhaving.

De ploeg van Aad van Dijk moest het doen zonder de geschorste Elmar Hesselink. Op zijn plaats en zijn functie speelde Jordi van Kattenbroek en het publiek, dat grotendeels onder het afdak van het terras een schuilplaats had gezocht, zag dat hij dat uitstekend deed.

ODIK opende sterkt met 2 snelle goals van Luuk en wist die voorsprong uit te bouwen naar een veilig aandoende 9-4 ruststand.
Maar het was niet de eerste keer dat een ruime voorpsrong een negatief effect heeft op de prestaties van de rood-witten.
Ook nu maakte Telstar dankbaar gebruik van een vermindering van de concentratie bij ODIK en knokte zich met een 9-7 tussenstand terug in de wedstrijd. Gelukkig wist ODIK zich op tijd te herpakken en zette het de oppontenten uit Hoevelaken weer op een achterstand van 4 punten.

Maar echt soepel liep het niet. Dat was vooral te wijten aan de wind en de regen die het veld, de spelers en het publiek teisterden.
Daarnaast zorgde de tactische keuze om in een "even 2-2" te gaan spelen voor spelvertraging en balverlies. Voordat een aanval eenmaal "stond" waren we weer een halve minuut verder en het felle Telstar wist de ingespeelde ballen meermalen te onderscheppen.
Heel veel schoten ze daar niet mee op, want de afronding van de Hoevelakers was zwaar onder de maat.
ODIK kreeg de smaak weer te pakken en drukte Telstar volledig tegen de touwen. Het verschil liep zelfs op tot 7 doelpunten.

Tegen het eind van de wedstrijd werden Joska en Benjamin nog ingebracht. Laatstgenoemde tekende voor het 16e doelpunt van de rood-witten.
Bij een 17-10 eindstand zocht iedereen snel de droogte en de warmte van de kantine op.

ODIK staat nu met 11 uit 12 op de 4e plek, gevolgd door Sporting Trigon, ook met 11 punten, Albatros en Telstar met 9 en rode lantaarndrager IJsselvolgels heeft 8 punten.
Met nog 2 wedstrijden te gaan is ODIK dus nog steeds niet veilig!! Komende zaterdag moeten in de uitwedstrijd tegen Albatros punten worden gepakt, want voor laatste wedstrijd komt lijstaanvoerder Nieuwerkerk naar Barneveld. En daar moet ODIK het niet van af laten hangen!

De foto's van de wedstrijd staan hier.
Voor informatie over de overige aktiviteiten van fotograaf Rob Stolk, waaronder portretfotografie, kan je terecht op zijn foto website.