Veel spanning bij ODIK 1 - Tjoba 1

ODIK 1 is nog lang niet veilig in de Overgangsklasse D. Weliswaar staat de ploeg van Adriaan van Dijk op een gedeelde 4e plek, maar de afstand tot de nummer laatst is slechts 3 punten.  Het belang van de wedstrijd tegen Tjoba, de nummer 2 van de ranglijst, was dus bijzonder groot.

Tjoba heeft een fysiek sterke ploeg, met boomlange en breedgeschouderde mannen en pittige dames met veel snelheid en een goed schot. ODIK deed misschien fysiek wat onder voor de Zeeuwen, maar in raffinement en taktiek waren ze weer wat beter. Een gelijkopgaande strijd was het gevolg.

Een erg hoge score was met de harde, dwars over het veld staande wind niet te verwachten. Bij rust stond een 9-9 stand op het scorebord.
Even leek het er in de tweede helft op dat de gasten uit Zeeland de punten mee zouden gaan nemen naar het verre  's-Heer Hendrikskinderen, maar ODIK wist een achterstand van 3 doelpunten toch weer ongedaan te maken.

Met het verstrijken van de tijd nam de spanning toe. Een spanning waar niet iedereen goed mee kon omgaan. Na een zoveelste beslissing op onduidelijke gronden trapte Elmar de bal hard tegen de reclameborden, een actie die door de man in het zwart werd beloond met geel.

Via 13-13 en 15-15 kwam ODIK kort voor tijd op een 17-16 voorsprong. Het scorebord gaf nog 1 minut aan, maar de scheids maakte duidelijk dat er op zijn horloge nog 8 minuten waren te gaan. Dat houdt vermoedelijk verband met het feit dat de klok tijdens de vele time outs gewoon doorloopt.
Tjoba wist in die slotfase de 17-17 te scoren.
Ook na het inbrengen van Malou en Joska zagen de rood- witten geen kans meer om de winst naar zich toe te trekken. Na het laatste fluitsignaal was er natuurlijk wel de nodige teleurstelling, maar de berusting in het gelijk spel overheerste. Goed beschouwd was het op basis van de krachtsverhouding een terechte uitslag, zo beaamde ook trainer Adriaan van Dijk.

De foto's van de wedstrijd staan hier.
Voor informatie over de overige aktiviteiten van fotograaf Rob Stolk, waaronder portretfotografie, kan je terecht op zijn foto website.