ODIK sleept punt uit het vuur

BARNEVELD - De wedstrijd tussen ODIK en Die Haghe, die van begin tot eind spannend was, eindigde onbeslist: 19-19.
Voor het achttal van Adriaan van Dijk is het zaak handhaving in de Overgangsklasse zo snel mogelijk veilig te stellen. Vorig weekend bleek IJsselvogels geen partij voor de Barneveldse korfballers. Die Haghe verslaan bleek echter een opdracht van een ander kaliber. De Hagenaren hebben een sterke ploeg, die zich in de zaal zelfs wist te handhaven in de Hoofdklasse. Op het veld is Die Haghe nog in de race voor de titel. 
In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg. Die Haghe had veel rebounds en kon daardoor lange aanvallen opzetten en veel herhalen. De ODIK aanvallen verliepen wat stroever. Door plaatsfouten en het kiezen van de verkeerde schotmomenten konden de Hagenaren de ballen snel onderscheppen. Gaandeweg de eerste helft ging het bij ODIK beter draaien. Met rust was de achterstand beperkt tot 9-10. 
In het tweede bedrijf namen de Barnevelders het heft in handen. Kort na rust werd de wedstrijd een paar minuten stilgelegd vanwege een sfeeractie van de supportersvereniging. De supporters ontstaken een aantal rode en witte fakkels en zongen luidkeels het clublied. Dit gaf het achttal van Adriaan van Dijk extra motivatie en energie om Die Haghe te verslaan. Luuk van de Kuilen werd goed verdedigd, waardoor dit vak moeizaam tot scoren kwam. Het andere vak, met Malou Knibbe op de plek van de geblesseerde Florien van de Kuilen, draaide wel op volle toeren. Alle vier de spelers waren gevaarlijk, waardoor Die Haghe ze niet van scoren kon afhouden. ODIK liep uit naar een voorsprong van drie punten. De winst was echter nog niet binnen. Die Haghe kwam heel sterk terug. Twee minuten voor tijd schoot de ploeg de 18-19 van afstand binnen. Bij ODIK nam de stress toe, wat leidde tot het nemen van een verkeerde kans en balverlies. Die Haghe leek er met de winst vandoor te gaan. De ODIK-verdediging slaagde er echter in de bal nog eenmaal te onderscheppen. In de laatste seconde liet Elmar Hesselink ODIK ontsnappen aan een nederlaag. Met een éénhandige worp schoot de lange rebounder de gelijkmaker binnen. De feestvreugde onder de spelers en het publiek was groot.  
„Dit is een terechte uitslag. Die Haghe was de eerste helft sterker, wij waren de tweede helft sterker. Allebei hebben we een voorsprong weggegeven. We mogen blij zijn met dit punt'', meldde coach Van Dijk.  Volgend weekend zijn er geen wedstrijden. Over twee weken gaat de Barneveldse hoofdmacht op bezoek in Leiden bij rode lantaarndrager Sporting Trigon. Bij winst op Sporting Trigon is handhaving in de Overgangsklasse zo goed als zeker. 
 
Doelpuntenmakers ODIK: Gilbert Punt 5x, Luuk van de Kuilen 4x, Elmar Hesselink 3x, Hugo van Woudenberg, Malou Knibbe, Yasha van Kattenbroek 2x en Willianne Davelaar 1x. 

Bron: Barneveldse Krant
 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen