Puntendeling en groot feest op jubileumdag

Onder ideale weersomstandigheden vierde ODIK op 29 maart zijn 55 jarige jubileum. De Activiteiten Commissie en de supportersclub TOF hadden hun beste beentje voorgezet waardoor zowel het dagprogramma als het avondprogramma een doorslaand succes werd.  Voor de kleintjes was er een springkussen, ze konden hun gezicht laten schmincken, ballonnen oplaten en er was patat in overvloed.
Dit alles voltrok zich op en rond het geheel vernieuwde terras, onder een stralende zon en het met vlaggen en ballonnen versierde terrein van het sportpark Oosterbos. Tussendoor presenteerden Opper-TOFfers Remco en Henry het door Martin ontworpen nieuwe TOF shirt, dat ter plekke kon worden besteld.

Om half vier stond de wedstrijd ODIK 1 - Die Haghe 1 op het programma.
De uitwedstrijd ging destijds met 14-11 verloren, dus ODIK zou een harde dobber aan de Hagenezen krijgen!
De strijd ging gelijk op, waarbij Die Haghe een groot deel van de wedstrijd een lichte voorsprong had.

In het tweede bedrijf leek ODIK het heft in handen te krijgen, toen een positief verschil van 3 doelpunten op het bord stond, maar Die Haghe kwam heel sterk terug, kwam weer op voorsprong en leek te punten mee naar huis te nemen.
Tot ODIK zich in de laastste fase weer terug wist te vechten en vlak voor tijd de gelijkmaker (19-19) door Elmar werd geproduceerd.

Gezien het beeld van de hele wedstrijd was dit een terechte uitslag.
De wedstrijd werd een paar minuten stilgelegd, toen TOF langs de lijn een aantal rode en witte fakkels ontstak, die zoveel rook produceerden, dat het zicht behoorlijk werd beperkt.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

Het avondprogramma bestond voor een groot deel uit een ODIK-quiz, waarbij 5 teams vragen moest beantwoorden over spelers en gebeurtenissen uit het rijke ODIK-verleden.
Kasper liet zien dat hij zich bij SOS Bedrijfsfeesten heeft ontwikkeld tot een professionele en inspirerende presentator. Met zijn vlotte babbel en kwinkslagen hield hij de afgeladen ODIK kantine van het begin tot het eind in de ban van het spel.
Nadat Roan de afsluitende stoelendans had gewonnen, bleek dat Team Hugo de meeste punten had vergaard. Zij scoorden daarmee de hoofdprijs; extra consumptiebonnen.

Na de quiz werd er vuurwerk ontstoken en werden de stoelen en tafels aan de kant geschoven, zodat de kantine werd omgevormd tot een gezellige dansvloer.
De plaatjes van de feestelijkheden staan hier.

Voor informatie over de overige aktiviteiten van ODIK-fotograaf Rob Stolk, waaronder portretfotografie, kan je terecht op zijn foto website.