Aandacht voor de jeugd

De Jeugd Technische Commissie (JTC) is met het aantreden van Rob Stolk als voorzitter weer compleet. De JTC, die verder bestaat uit Maaike Hendriksen (A-jeugd), Mathijs Kroes (B-jeugd), Meta v.d. Kieft (C-jeugd), Marjan v.d. Berkt (D-jeugd) en Caro Muurling (E- en F-jeugd), houdt zich o.a. bezig met het jeugdbeleid binnen ODIK, de teamsamenstelling en met de wedstrijdsecretariaten.

 

Een belangrijk onderdeel van ons jeugdbeleid is de "rood-witte draad"; een logische en doorlopende korfballijn vanaf de jongste pupillen tot de senioren. Op basis van die rood-witte draad wordt binnen de club afgesproken wat de kinderen in de verschillende leeftijdcategorieën moeten aanleren en wat ze aan het eind van die periode moeten beheersen. Van al die onderdelen, zoals gooien, vangen, schieten rebounden en noem maar op, wordt ook aangegeven hoe je de kinderen dat het beste aan kan leren. Dat komt binnenkort op een speciaal voor onze jeugdtrainers ontwikkelde pagina op de ODIK website te staan en wordt verduidelijkt met foto's en met videofilmpjes.

Om onze jeugdtrainers verder te ondersteunen is daarnaast een Trainers Begeleidings Groep (TBG) ingesteld. De TBG bestaat uit ervaren korfballers en gedragswetenschappers, die onze jeugdtrainers "op afroep" kunnen bijstaan bij vragen als "hoe kan ik een training het beste opbouwen?" "hoe kan ik een kind een techniek aanleren?" "hoe kan ik bepaalde kinderen het beste coachen?" en "hoe ga ik om met kinderen met gedragsproblemen?"

Ook zal de TBG clinics organiseren, waarin verschillende korfbalthema's door top-spelers en -trainers aan de orde worden gesteld.
Deze groep bestaat uit Annebep Favier, Erna Vinke, Charlotte v.d. Mark, Hugo van Woudenberg, Kasper Stolk, Marjan v.d. Berkt, Conny Timmerman, Elly van Beek en Marieke Schuurman. Rob Stolk stuurt deze groep aan, zodat er ook een korte lijn is naar de JTC. Binnenkort worden de jeugdtrainers geïnformeerd over wie ze waarvoor kunnen aanspreken.

Op deze manier hopen we onze jeugdtrainers nog beter in staat te stellen om belangrijke werk te doen en daarmee de kwaliteit van onze jeugdspelers te versterken. Voor vragen en opmerkingen over de JTC of de TBG kan je terecht bij Rob: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen