Even vragen aan… Adriaan van Dijk

Vertrekkend coach Adriaan van Dijk van korfbalclub ODIK uit Barneveld houdt voor komend seizoen alle opties open. ,,Ik wil me eerst met ODIK focussen op het zaalseizoen.”
  Waarom stop je?
,,Allereerst denk ik dat het goed is een volgende stap te maken in mijn carrière. Ik wil kijken wat ik bij een andere club kan bereiken en wil zo hoog mogelijk zien te komen. ODIK heeft me fantastisch gefaciliteerd en ik heb er veel geleerd, maar de vraag is hoeveel ik nog uit deze ploeg kan halen. Ze spelen nu op hun absolute top. Wat kan ik daar nog extra uithalen. Ik vind mezelf een opleider en iemand die een collectief smeedt. Het is tijd dat er een afmaker komt.”
 
Wat wordt je volgende stap?
,,Dat weet ik oprecht nog niet. Misschien word ik wel tweede coach bij een hoger team of ga ik de uitdaging aan als hoofdcoach bij een hoofdklasser. Daar moet ik nog over nadenken en daar heb ik nu tijd zat voor. Ergens is het een risico dat ik het zo snel bekend maak, maar wordt het tegenwoordig niet overal snel bekend? Ik wil me eerst met ODIK focussen op het zaalseizoen en er het maximale zien uit te halen.”
 
Is Dalto, de club waar je speelde, een optie?
,,Een paar jaar geleden heb ik gezegd dat ik daar absoluut nog een keer wil terugkeren als coach. Ik weet alleen niet of Dalto dat wil en of ik het nu al moet doen. Dalto heeft me ook nog niet gepolst. En misschien gaat Ron Steenbergen (de coach, red.) wel door.”
 
En hoofdklasser SKF?
,,Ook daar weet ik niet wat er gaat gebeuren. Ik wil op dit moment niet te veel naar clubs kijken. Zonder arrogant te willen klinken, komt er vanzelf een club die bij mij past. Als ze willen groeien en ik zie ontwikkeling, dan doe ik het graag. Het trainerschap is fantastisch. Ik sta overal voor open.”

STAN BOS - AD

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen