ODIK A1 en A2 in beeld

ODIK A2 - DVO A3
Verliezen is nooit leuk, maar als je na een dappere inhaalrace met één doelpuntje verschil de boot in gaat, is het wel heel erg zuur!  Dat overkwam ODIK A2 op 11 mei in de strijd tegen het hoog geplaatste DVO A3.
Het waaide, het was koud en het miezerde. En dat maakt de korfbalsport er niet eenvoudiger op. Ballen glipten door de vingers, schoten verdwaalden en er waren heel wat glijpartijen.
De Bennekommers leken hier nog de minste moeite mee te hebben, want zij pakten resoluut een voorsprong en bouwden die langzaam maar gestaag uit.
Bij de stand 3-6 leek de ploeg van Gilbert rijp voor de slacht, maar juist op dat moment wist ODIK zich te herpakken. Puntje voor puntje kropen ze dichterbij, al wist DVO wel steeds aan de goede kant van de score te blijven.
Vlak voor tijd werd de spreekwoordelijke aansluitingstreffer (10-11) gescoord en gloorde de hoop op een gelijkspel.
Maar het horloge van scheidsrechter Mike van Kuik was onverbiddelijk, waardoor ODIK met minimaal verschil verloor.
Toch knap gedaan, was de algemene opvatting, maar daar koopt de ploeg niks voor; ze stonden met lege handen.
Foto's van deze wedstrijd zijn hier te zien.


ODIK A1 - Synergo A1
De omstandigheden voor de A-selectie waren tegen 12.30 uur nog beroerder dan bij de A2. Het hield op met zachtjes regenen en ook de wind deed er nog een schepje bovenop.
Wat de ploegen ook probeerden, het gat in de korf werd maar niet gevonden. Na een kwartier ploeteren stond nog steeds de bril-stand op het scorebord. Toen was het eindelijk de uitstekend spelende Janneke die met een doorloopbal de boel openbrak.
Niet dat het toen gelijk storm liep, want pas in de 17e minuut viel het tweede doelpunt uit een schot achter de paal. Pas de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam de ploeg van Marcel op stoom. In korte tijd vielen er nog 3 doelpunten, terwijl Synergo daar niets tegenover wist te zetten.
Een 5-0 ruststand was het gevolg.

In de tweede helft wist Synergo de hatelijke 0 eindelijk van het scorebord te spelen. Of dat een signaal voor ODIK was blijft onduidelijk, maar vanaf dat moment klaarde zowel het weer als de rood-witte ploeg op. Er werd gas gegeven, er werd op de ballijnen gejaagd, er kwam overtuiging in de aanval en de verdediging greep de Utrechters bij de kladden. Vrijwel alle duels waren voor ODIK en Synergo stond er bij en keek er naar. Genadeloos drukte ODIK door en ging onverdroten op zoek naar een monsterscore.
Dat lukte ook, want pas bij de stand 16-3 werd Synergo uit zijn lijden verlost.

Een uitstekende prestatie voor het collectief, met een extra pluim voor Melissa, die het toernooi van donderdag en de wedstrijd van de A2 nog in de benen had, maar dat was aan haar spel en inzet niet te zien.
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen