ODIK 4 toont kwaliteit en karakter

Terwijl op 4 mei vrijwel heel Nederland zich op een terrasje of aan het water koesterde in de lentezon, stroopten de teams van ODIK 4 en SKF 5 de mouwen op voor een inhaalwedstrijd in de 3e klasse N. Het onderlinge verschil op de ranglijst in deze 3e klasse N doet veronderstellen dat ODIK (met 8 uit 11) een makkelijke middag zou hebben tegen SKF (met 0 uit 11). Maar niets was minder waar.

SKF blijkt zowel bij de dames als bij de heren over een aantal uitstekende schutters te beschikken, die het de ODIK-defensie bijzonder lastig maakten.
Omdat ODIK zelf ook aardig wat klasse uit de hoge hoed had getoverd, werd het een volstrekt gelijkopgaande strijd. Eén voor, gelijk, één achter, gelijk, de hele wedstrijd bleven de kemphanen hinderlijk in elkaars vaarwater zitten.
Het kwaliteits herenkwartet Eric, Kasper, Joost en Marinus, tesamen met de evenzeer illustere damesformatie Claudia, Willeke, Larissa en aanvoerdster Manon, moesten tot aan het gaatje gaan om de Veenendalers in toom te houden.

Met nog 14 minuten te gaan stond er een 14-14 stand op het scorebord en kon het dus nog alle kanten uit. Maar ODIK beschikte over de langste adem.
Op het cruciale moment maakte Manon haar eerder gemiste doorloopballen goed door 2 maal achtereen van afstand raak te poeieren. SKF wankelde en ODIK zag kans om de fatale stoot uit te delen die de tegenstander deed omvallen.
Een zwaar bevochte maar dik verdiende 18-15 winst was het gevolg.

Foto's van dit boeiende duel zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen