Uitgelicht: ODIK B1 en D1

Voor ODIK B1 wachtte op 20 april een zware klus; lijstaanvoerder en titelkandidaat SKF maakte zijn opwachting.
Ook voor ODIK D1 zou het tegen de nr. 1 Dindoa geen makkie worden.
De B1 startte voortvarend; de eerste aanval leverde een stip op en die werd ook benut.
Het zou echter de enige keer worden dat het team van Herman van de Berkt op voorsprong kwam. Want SKF trok de wedstrijd al snel naar zich toe, door fel op de ballijnen te verdedigen en hun schutters in stelling te brengen.
Daar lag ook precies het verschil met ODIK.
De Veenendalers onderschepten bijna alle passes van ODIK die niet strak en hard waren, waardoor de ODIK-aanvallen snel werden afgebroken. En in beide vakken hadden ze een heer met bovengemiddelde lengte en een loepzuiver visier.
Genadeloos werd ODIK in de eerste 30 minuten op een 5-9 achterstand gezet.

Na de rust begon ODIK wat feller en zette zelf ook meer druk op de ballijnen in de aanval van SKF. Even leek dat resultaat te hebben, maar SKF herpakte zich en drukte ODIK steeds verder in het nauw. Voor het merendeel waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar op de twee exellente lange heren van SKF stond gewoon geen maat. Zij bepaalden duidelijk het verschil en waren in hoge mate verantwoordelijk voor de uiteindelijke 11-17 nedederlaag van onze B-aspiranten.

Afgemeten aan het goede spel van de rood-witten en de potentie van deze spelersgroep mag worden gezegd dat ze een hoge klassering in deze 1e klasse verdienen. De komende weken zal blijken of ze die uitdaging waar kunnen maken.

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.

Aansluitend speelde ODIK D1 om 11.00 uur op het natuurgras tegen Dindoa D2.

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht, want ODIK heerste de eerste 20 minuten op alle fronten en liep door doelpunten van Laura (omdraaibal en strafworp) en Sandra (doorloopbal) eenvoudig weg naar 3-0.
Pas tegen het eind van de eerste helft scoorde de ploeg uit Ermelo met een lucky shot de 3-1.

Maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd.
Dindoa paste een aantal wissels toe die voor hen goed uitpakten en aan ODIK zijde sloeg het noodlot toe in de vorm van een enkelblessure bij toppertje Jantine.
Het scorend vermogen, dat bij de D1 vooral bij de dames ligt, zakte daardoor aanzienlijk en Dindoa kreeg duidelijk nieuwe moed en inspiratie.
Lijdzaam moest coach Michel toezien dat Dindoa "erop en erover" ging en uitliep naar 3-5.

Tegen het eind van de wedstrijd wist invalster Anouk de stand nog iets dragelijker te maken (4-5), maar daar bleef het helaas bij steken. ODIK staat door deze zure nederlaag nog wel op een keurige 2e plek in de 1e klasse H en zal de komende weken moeten proberen om die klassering vast te houden. De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen