ODIK 1 en 2 in beeld

Op 6 april speelden ODIOK 1 en 2 een thuiswedstrijd op het winderige en koude sportpark Oosterbos.
ODIK 2 presteert tot nu toe bijzonder goed in de reserve 2e klasse D.
Op 6 april werd de strijd aangebonden met Mia 2, dat evenals de ODIK'kers op 10 uit 8 stond.
Omdat de eerste 5 ploegen in deze poule heel dicht bij elkaar staan, zou winst het verschil kunnen maken tussen de 2e of de 5e plaats.

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte de ploeg van Eric Cramer zijn bedoeling duidelijk; alleen de volle winst telt. Er werd veel energie in het verdedigen gestoken en aanvallend werd de rust bewaard om tot goede scoringskansen te komen. Dat leidde ertoe dat ODIK snel op voorsprong kwam en gaandeweg uitbouwde tot 6 doelpunten verschil.
De ploeg uit Amersfoort kwam er gewoon niet aan te pas. Iedere keer als het gaatje wat kleiner werd, gaf ODIK gas en liep weer uit, vooral door toedoen van de messcherpe Jurian, die ondanks de lastige wind regelmatig met afstandschoten scoorde.

Tegen het eind van de wedstrijd was de uitkomst al duidelijk en liet ODIK de teugels een beetje vieren. Daardoor was het verschil bij het laatste fluitsignaal "slechts" 4 doelpunten: 14-10.
Door dit resultaat staat ODIK 2 nu op een prachtige 2e plaats en zakt Mia naar plek 5.
De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.

Degenen die dachten dat het overtuigende optreden van ODIK 2 een inspiratiebron zou zijn voor ODIK 1, hadden het helaas mis.
De rood-witten kwamen er in de wedstrijd tegen Nieuwerkerk gewoon niet aan te pas.
Verdedigend klopte het allemaal wel, maar aanvallend bleef ODIK ver onder de maat. Als excuus kan wellicht dienen dat de straffe oosten wind het zuiver schieten van afstand erg bemoeilijkte, maar dan nog is het pijnlijk dat er na 20 minuten nog maar 2 x was gescoord.

Nieuwerkerk had zijn tegenstander kennelijk goed bestudeerd, want onze topschutters Luuk en Gilbert werden vakkundig uitgeschakeld.
Het voorverdedigen onder de korf werd door de Nieuwerkerkers tot ware kunst verheven, zodat hun verdedigers in het voorvak zonder al te veel risico goed konden sluiten. Ook toen ODIK overschakelde op een "even 2-2" in de steun, konden de rood-witte schutters niet echt in stelling worden gebracht.
Een schamele 4-6 ruststand was het gevolg.

In het tweede bedrijf bleef het spel opnieuw onder de maat. Ook nadat de geblesseerde Regina was vervangen door Else en rebounder Corné werd gewisseld door puntspeler Jurian, kon ODIK geen vuist maken. De wedstrijd doofde als een kaars bij een stand van 7-11.
Eén doelpunt per 10 minuten is gewoon onvoldoende om aanspraak om de punten te kunnen maken. Als gevolg hiervan delen ODIK en Nieuwerker, samen met Albatros, met 9 uit 9 nu de derde plek in de Overgangsklasse D.
De opgave zal nu zijn om die (op zich uitstekende) klassering vast te houden. Met steun van het publiek moet dat kunnen!
De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen